Arutelu:Termodünaamika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Termodünaamika on füüsikateooria, mis käsitleb mateeria olekut ja selle muutumise seaduspärasusi kõige üldisemast aspektist süüvimata mateeria mikroskoopilisse ehitusse.

Minu meelest on see formuleering liiga ebamäärane. Mida mõeldakse mateeria all ja mis laadi olekust on jutt? Samamoodi võiks kirjeldada ka näiteks Newtoni mehaanikat. Andres 1. november 2007, kell 21:09 (UTC)
Termodünaamika põhiseadused (nt. energia jäävus, entroopia kasv jne) on täiesti üldised, mis tähendab, et nad on rakendatavad mistahes mateeriale ükskõik mis olekus see on (gaasid, vedelikud, tahkised, plasma, elektromagnetväli, ...). --Templar 1. november 2007, kell 21:59 (UTC)
Seda küll, aga sama kehtib ju ka näiteks relatiivsusteooria kohta. Termodünaamikale iseloomulik ei ole ju seaduste üldisus, vaid see, milline füüsikaliste nähtuste aspekt teda huvitab. Andres 2. november 2007, kell 05:14 (UTC)
See definitsioon on muuhulgas ka liiga keerukas. Eelmine oli arusaadavam. Ei maksaks kirjutada Vikipeediat vaid kõrgharidusega professoritele vaid peaks arvestama ka näiteks põhikooli õpilasega, kes teema vastu huvi tunneb.--87.119.169.52 2. november 2007, kell 07:57 (UTC)
Me saame ajapikku artiklid üles ehitada nii, et neist oleks kasu erineva ettevalmistusega lugejatele, aga esialgu tuleks tagada vähemalt sisuline korrektsus. Esialgu ei tohiks keerukust karta. Esimene lause ei ole väär, aga esimese lausena on ta minu meelest eksitav. Andres 2. november 2007, kell 08:04 (UTC)

Punkt 1. Raamatust: Thermodynamics-An-Engineering-Approach-by-Yunus-Cengel-and-Michael-Boles lk 2: Thermodynamics can be defined as the science of energy... The name thermodynamics stems from Greek words therme (heat) and dynamis (power), which is most descriptive of the early efforts to convert heat into power. Today the same is broadly interpreted to include all aspects of energy and energy transformations, including power generation, refigeration, and relationships among the properties of matter. Päris hea termodünaamika määratlus ju, sest soojus on ju energia. Punkt 2. Statistiline termodünaamika, kas on selline mõiste ka eestikeelses teaduses? Ja meie vikipeedias puudub teema termodünaamika nullinda seaduse kohta. https://en.wikipedia.org/wiki/Zeroth_law_of_thermodynamics Nimelik (arutelu) 26. veebruar 2020, kell 20:15 (EET)[vasta]