Arutelu:Takistus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kõigis linkides siia (välja arvatud artiklis Pump) mõeldakse elektritakistust. Lingid tuleb korda teha. Arvan, et selle pealkirja all võikski rääkida elektritakistusest. Andres 6. detsember 2006, kell 20:55 (UTC)

Kuhu tuleks siis artikkel ja kuidas kasutaja sinna suunatud saaks kui jutt on: takistusest jões, vee torus takitus maanteel, ummik, puu risti teel takistus veresoones, lubjastunud naast? Lihtsam lahendus oleks täpsustav lehekülg valikuga neist takistustest??mats 12. aprill 2007, kell 04:21 (UTC)

Minu meelest ei saa nendest asjadest üldse artiklit kirjutada. Kui saab, eks siis tule mõelda, mis saab pealkirjaks. Küll aga on "takistus" spordi termin (takistust ületatakse takistusjooksus, vist ka ratsutamises). Andres 12. aprill 2007, kell 04:34 (UTC)
Mu meelest on praegune olukord, kus artikkel "takistus" räägib elektritakistusest, õige lahendus. Liikluse kohta peaks tulema takistus (liiklus), ratsutamise kohta takistus (ratsutamine), kergejõustiku kohta takistus (kergejõustik). Veresoones on ummistus, mitte takistus, pump ka ummistub. Taivo 19. oktoober 2009, kell 11:45 (UTC)

Esimene lause räägib omadusest, järgnev jutt füüsikalisest suurusest. See on ebakõla, sest nende mõistete erinevus ei tule jutuks. Andres 27. oktoober 2009, kell 07:41 (UTC)

Ja mitte sõnagi pole juttu selle füüsikalise suuruse olemusest, või teiste sõnadega sellest, mida siis mõõdetakse, kui takistust mõõdetakse. Andres 27. oktoober 2009, kell 07:42 (UTC)

Kas seda omadust, mida esimeses lauses mainitakse, üldse nimetatakse takistuseks?

Takistuseks nimetatakse ka suure takistusega juhti. See peaks olema eraldi (elektrotehnika) mõiste, millest peaks olema eraldi artikkel. Andres 27. oktoober 2009, kell 07:47 (UTC)