Arutelu:Taimkate

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Vegetatsioon tähendab ka taimede kasvu ja arengut, kuid seda võiks ilmselt siin mainida, artiklit vist pole mõtet teha--Dj Capricorn 5. märts 2008, kell 15:18 (UTC)

Miks ei pea olema vegetatsiooni kohta eraldi artikkel? Nad ju on erinevad mõisted - taimkate on mingi maa-ala katvat taimestik, aga vegetatsioon on protsess. Geonarva 18. detsember 2008, kell 18:08 (UTC)
ma olen ilmselt millegagi eksinud. Taimkate ehk vegetatsiooni on üksnes taimekoosluste kogum ja sellest lähtuv klassifitseerimine ja tüpoloogia --Dj Capricorn 18. detsember 2008, kell 18:22 (UTC)
Eristatakse ka vegetatsiooniperioodi, mis on põhimõtteliselt sama, kuid rõhutatakse vist intensiivset kasvu --Dj Capricorn 5. märts 2008, kell 15:24 (UTC)

Üldreeglina on taimkate seda liigirikkam, mida väiksem on temale inimmõju. See reegel on muidugi üldine, kuigi nii Inglismaal, kus liigirikkaimad on hekivööndid, kui ka Eestis, kus liigirikkaimad on puis- ja rannaniidud (ja need on ka maailma mastaabis ühed liigirikkaimad paigad) elik siis lisareeglina on kõige suurem liigirikkus paikades, kus inimmõju on väga pikaajaline ja ei ole põllumajanduslik. Melilac (arutelu) 22. mai 2021, kell 09:53 (EEST)[vasta]