Arutelu:Taiji

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Arutelu:Taijiquan)

Eelmises redaktsioonis oli algus niisugune:

Taijiquan (üks võimalikke tõlkeid oleks 'viimase piiri rusikas') on hiina võitluskunst, tänapäeval peamiselt terapeutilise mõjuga harjutustesüsteem.

Võitluskunstina sarnaneb taijiquan teiste Hiina võitluskunstidega, kuivõrd Hiina võitluskunste iseloomustavad tugevalt maasse juurdunud jalaasendid ning maasvõitluse puudumine.

Taiji harjutused[muuda lähteteksti]

Taiji kui terviklik võitluskunsti süsteem kasutab peamiselt nelja liiki harjutusi: Vorm, Tõukavad käed, vabad käed, ja relvatehnikad.

Harjutustesüsteemina koosneb taijiquan rütmilisel, voolaval kombel sooritatud keerukatest asenditest ja nende seeriatest. Sellisena ei ole eristatav qigongist. Harjutusesüsteemina harrastamise puhul kasutatakse enamasti (kuid mitte alati) väljendit Tai Chi, jättes ära 'rusikat' või 'võitluskunsti' märkiva sõna quan.

Igal harjutuste grupil on omaette eesmärk ja ta õpetab harrastajatele erinevaid detaile Taiji printsiipidest.

Praegune redaktsioon on vormistuselt ja sõnastuselt selgelt halvem. Samuti on arusaamatu, miks osa teksti on kaotatud. Andres 30. september 2008, kell 04:15 (UTC)


Miks kolmas esimese ja teise välislingiga sarnane välislink kustutati? Minu meelest tuleks kas kõik kustutada või kõik alles jätta. Kui viimane sisaldas liiga palju reklaami, oleks võinud seda kärpida. Andres 31. mai 2010, kell 21:53 (EEST) Ei ole vähimatki arusaamist, miks -- panen tagasi... 88.196.5.82[vasta]

Suured tähed[muuda lähteteksti]

Miks suured tähed? Me ei kirjuta ju eesti keeles Poks, Jalgpall, Tõukamine (väljaarvatud lause alguses). Miks siis siin? 88.196.28.229 28. september 2013, kell 17:34 (EEST)[vasta]

Artikli pealkiri peaks olema "Taiji" (vt "Võõrsõnade leksikon" + EKI keelenõu), praegune ilma diakriitikuteta hiinakeelne sõna pealkirjaks ei sobi. Kuriuss 3. august 2018, kell 16:05 (EEST)

{{italic title}} teeb töö. —Pietadè 3. august 2018, kell 17:47 (EEST)