Arutelu:T-lümfotsüüdid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas kõik lümfisüsteemi rakud on lümfotsüüdid? Andres (arutelu) 27. november 2014, kell 23:21 (EET)[vasta]

Tere Andres!
ilmselt ei ole ma neid kõiki 'läbi käinud' aga ütleks, et ei. Lümfisüsteemi liigitatud elundite kaudu liigub loomu poolest rohkelt rakumaterjali (ka keskkonnatekkelist) ja võib-olla soovitakse välistada lümfisüsteemi rakkudest ka nn kasvajarakud mis näiteks lümfisõlmes 'ümber kasvatamisel'. 'Labiilsed' ja/või ka 'plastilised' on ka eel-lümfotsüütideks liigitatud rakupopulatsioonid - nemad võivad diferentseeruda ja/või aktiveeruda antigeenide toimel jne... eraldi vajaks lahti kirjeldamist ehk lümfotsüütide 'pikk' ringlus ja/või taasringlus - neid miskipärast ei märgata välja tuua - nii võtame näiteks leetrid ja leetriviiruse - kui sümptomid kehaga koos kestavad väike 2 nädalat siis keha sees on rakkudel 'miskit' kuude ja/või aastate kaupa 'mõtlemist ja tegemist' et nendega toime tulla (mälu minu järgi - ilmselt kõigi viiruste ja bakteritega pole see ka nii).
Mariina 28. november 2014, kell 07:49 (EET) alias Простота
Alguses peab definitsioon olema konkreetsem. Andres (arutelu) 28. november 2014, kell 08:25 (EET)[vasta]
T-lümfotsüüdid on paljude selgroogsete loomade lümfisüsteemi tuumaga lümfirakud mis küpsevad valdavalt tüümuses ja liigitatakse leukotsüütide hulka ning milledele omistatakse otsustav osa organismi immuunvastuses.
Osa T-rakke ringlevad ka mitte-lümfoidkudedes ja ligi 2% (terveks peetud inimestel) ringlevad verega.
Mariina 28. november 2014, kell 09:55 (EET) alias Простота
kõiki arenguetappe, liikumist ja aktivatsiooni ning diferentseerumist ja patoloogiat ei paneks mina definitsiooni- funktsioone ja suhteid hakkaks kirjeldama artiklis niivõrd kuivõrd võimalik - neil on ikkagi ka koduelu(nd), milles pesitseda...
'T-rakke' kasutatakse ka vähi immunoteraapias...
Mariina 28. november 2014, kell 08:56 (EET) alias Простота