Arutelu:Sunnitöö

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sunnitöö on eelkõige ikkagi endisaegne karistus. Peale selle, sunnitöö eest vist palka ei makstud. Aga näiteks Nõukogude Liidus pidid vangid reeglina töötama ja neile maksti ka palka (see oli küll üsna väike, kuid vangist tulles sai sellega mõnda aega elada.) Andres 21. juuni 2006, kell 11.09 (UTC)

Ei pruugi olla ei endisaegne ega ka mitte karistus. Palk pole yldse oluline. --Lulu 21. juuni 2006, kell 19.05 (UTC)
Mõtlen, et see sõna tähendab eelkõige endisaegset karistust. Andres 21. juuni 2006, kell 19.47 (UTC)
Ei tea... Sõjavangide kasutamine sunnitööl näiteks, mis on keelatud Genfi 1949. a. konventsiooniga, on aktuaalne ka tänapäeval. Sel puhul ei ole tegemist karistusega ega ka mitte endisaegsusega. Sunnitöölaagrid eksisteerivad tänapäeval näiteks Põhja-Koreas, Kuubal jm. Poliitvangide puhul ei saa rääkida karistusest selle sõna õiges tähenduses. Minu vanaisa näiteks saadeti Siberi sunnitöölaagrisse spionaazhi-syydistusega. Jne. Arvan, et "eekõige endisaegne karistus" ei ole kohane määratlus. --Lulu 22. juuni 2006, kell 16.22 (UTC)
Veel kord, ma kasutasin sõna eelkõige.
Ma ei ütle, et artiklis peaks niiviisi sõnastama. Lihtsalt seda tuleb artikli koostamisel arvestada. Tuleb ikkagi öelda, mis on sõna algne tähendus ja kuidas sõna tähendus on hiljem muutunud ning teisest küljest, kuidas sama asja kohta on hakatud kasutama muid nimetusi.
Ka poliitvangide puhul saab rääkida karistusest, iseasi et süüdistus võis olla ebaõiglane või fabritseeritud. Iseasi on see, et NSV Liidus ei tuntud sunnitöö nimelist karistust. Karistuse nimetus "sunnitöö" on endisaegne. Sunnitöö kui karistus oli tõesti olemas, kuid seda nimetati teise nimega.
Ka see on tõsi, et sunnitöö on olemas ka ilma, et seda karistusena mõistetaks.
Kõigest sellest tuleb artiklis rääkida. Püüded leida üldist definitsiooni seda sisu ei asenda. Andres 22. juuni 2006, kell 21.00 (UTC)

See "karistuse ähvardusel" on veidi imelik....sunnitöö võib ju ise ka karistus olla...kas poleks parem "karistusena või karistuse ähvardusel"--Boy 22. juuni 2006, kell 19.34 (UTC)

Sunnitöö ise võib, aga ei pruugi olla karistus, nagu eelnevalt mainisin. Sunnitööl on aga yldreeglina ette nähtud veel omaette karistused tööst kõrvalehoidmise jmt eest. --Lulu 22. juuni 2006, kell 20.18 (UTC)

Sunnitöö (каторга) NLis[muuda lähteteksti]

kui sõna "каторга" vastet vaadata mõnest sõnaraamatust, siis on see sunnitöö, ent mitmes vikis on ka eraldi artikkel NLi vastavast nähtusest, nt en:Katorga--Bioneer1 (arutelu) 2. märts 2015, kell 10:36 (EET)[vasta]