Arutelu:Soomusauto

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Aga ka raha või väärisesemete veoks ettenähtud soomustatud masinad, samuti vipide kaitseks ehitatud soomusmasinad peaksid kajastuma artiklis soomusauto.Akra 27. detsember 2007, kell 15:21 (UTC)

Artiklist saan aru, et nende kohta kasutatakse nimetust "soomustatud auto" mitte soomusauto? --Ken 27. detsember 2007, kell 15:25 (UTC)

Tegelikult on nad kõi soomustatud autod. Ja tehnoloogiliselt pole neil midagi vahet peale otstarbe.Akra 27. detsember 2007, kell 15:28 (UTC)

Tegelikult veidi vahet, kas on tegemist ühe või teisega. Oleme seda mõistet natuke selgitanud ja tuleb kahel vahet teha. Soomusauto on spetsiaalprojektiga kerega, soomustatud auto aga lihtsalt tavasõiduki soomusega täiustatud modifikatsioon.

Soomusauto: http://www.sodur.com/?id=412&sid=18 Soomustatud auto: http://www.sodur.com/img/mog435_2.jpg http://www.sodur.com/img/man4620d.jpg Neil on tegelikult tugev ehituslikest ja ka otstarbe iseärasustest tulenev vahe. Kirjeldasin ka mõlema kirjelduses veidi asjalikumalt.

Nii ühene see nüüd ka ei ole. Maailmaas toodetetakse ka päris palju spetsiaalselt selleks projekteeritud ja kohe soomukiks ehitatud rahaveoks ettenähtud masinaid. Mis näevad ka välja nagu kõige ehtsamad soomukid. Akra 30. detsember 2007, kell 23:11 (UTC)

Spetsiaalkerega (st pole lihtsalt tugevdatud mingi juba olemas oleva masina keret) masinad, mis on näiteks rahaveoks vms otstarbeks, ongi (tsiviilotstarbelsied) soomusautod.

Seda üritangi algusest peale selgeks teha, et soomusautod ei ole ainult sõjaväe ja sisekaiste masinad järelikult artikli alguse sõnastus ei ole täpne. Ja see mida siin pakkutakse soomusautoks: http://www.sodur.com/?id=412&sid=18 on kõige ehtsam seeriaveoauto~, mis on kül tehases soomustatud ja paigaldatud pöördtorn. Aga ikakgi soomustatud auto.Akra 31. detsember 2007, kell 16:58 (UTC)