Arutelu:Semiootika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Jätsin välja need laused:

Kreeka sõna sema tähendab "märk". Semiootika on märgiõpetus.

Esimese lause jätsin välja sellepärast, et siit jääb ekslik mulje, nagu oleks sõna "semiootika" otseselt tuletatud sõnast sēma. Pigem oleks see sõna tuletatud sõnast sēmeion, aga siingi pole nende sõnade vahekord päris selge. Arvan, et etümoloogiast enne pole mõtet rääkida, kui õnnestub seda täpsemalt teha.

Teine lause on minu meelest lihtsalt üleliigne, sest ta ei teata midagi uut võrreldes sellega, mida on juba öeldud. Sõna "märgiõpetus" võiks ehk mainida semiootika sünonüümina, aga seda kasutatakse minu meelest küll väga harva. Andres 17:35, 6 Sep 2004 (UTC)


Tartu-Moskva koolkonna kultuurisemiootika traditsiooni kannab Tartus ilmuv ajakiri Sign Systems Studies, mis asutati

Minu meelest on see eksitav. Erinevalt kunagisest Lotmani ajakirjast ei ole praegune ajakiri koolkondliku iseloomuga. Andres 9. november 2006, kell 16:32 (UTC)
Ja seal ei räägita ainult kultuurisemiootikast. Näiteks on seal väga palju artikleid biosemiootikast. Andres 9. november 2006, kell 16:33 (UTC)

Esimesse lausesse oli lisatud "märgiprotsessidest", aga märkide ja märgisüsteemide nimetamine märgiprotsessideks on minu meelest eksitav või koolkondlik. Märgiprotsessid võiks ehk lisada, kuigi pole hästi arusaadav, mis need on. Andres 14. oktoober 2007, kell 11:09 (UTC)


Semiootiline lävi võidakse asetada erinevasse kohta. Selle paigutamine elusa ja elutu piirile ei ole minu meelest üldtunnustatud. Andres 14. märts 2008, kell 08:12 (UTC)

Semiootiline lävi väärib eraldi artiklit, tõepoolest. Kk 14. märts 2008, kell 08:39 (UTC)
Seda ka muidugi. Aga ka seda artiklit tuleb muuta. Andres 14. märts 2008, kell 10:02 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 7. juuli 2013, kell 03:12 (EEST)[vasta]