Arutelu:Seltskonnatants

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas Ladina-Ameerika peab siin olema suurte või väikeste algustähtedega?

Praeguste reeglite järgi peavad olema suured tähed. Andres 19. september 2005, kell 17.28 (UTC)

Minu meelest on siin jutt segiläbi seltskonnatantsudest ja võistlustantsust. Andres 19. september 2005, kell 17.28 (UTC)

Seltskonnatantsud on minu meelest hoopis jenka, lambada, "Kes aias", perekonnavalsss, "Kaks sammu sissepoole", kaerajaan ja muud tantsud, mille tantsimiseks on vaja seltskonda, mitte kaht inimest. Taivo 19. september 2005, kell 17.30 (UTC)

Seltskonnatantsu kasutatakse tavaliselt kitsamas tähenduses - sisuliselt võistlustantsude tantsimine seltskondliku ajaviitena. Sellest räägib praegu artikkel peotants. Seda sõna, peotants, tanstuasjatundjad tänapäeval ei tunnista, see on nõuka-aegne väljend. Tänapäeval nimetatakse neid seltskonnatantsuks või kui tegemist on spordiga, siis võistlustantsuks. Ingliskeelne artikkel ballroom dance, millele viitab eestikeelne peotants on just see asi. Social dance, millele viitab artikkel "seltskonnatants", on selle sõna laiem tähendus, mis hõlmab praktiliselt igasugust tantsimist, mida tehakse seltskonna pärast - ses mõttes ka rahvatants, klubis tantsimine, jms. Eesti keeles sellele otsene vaste puudub.--Ken 9. juuli 2007, kell 09:15 (UTC)

Arvan, et sõnal "seltskonnatants" on sel juhul kaks tähendust. Levinumas tähenduses on seltskonnatants see, mida tantsukursustel õpetatakse, (mitte näiteks rahvatants). Kõik need ei kuulu võistlustantsu repertuaari. Andres 9. juuli 2007, kell 14:07 (UTC)
Teiste sõnadega, tahan öelda, et sõna "seltskonnatants" levinum tähendus ongi ballroom dance. Andres 9. juuli 2007, kell 14:09 (UTC)