Arutelu:Saag

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minuteada elektrimootoriga kettsaagi nimetatakse kettsaeks, ja bensiinimootoriga kettsaagi mootorsaeks

Kettsaag on selline saag (õigemini saemasin), mis kasutab lõikeriistana ketti. Me ei saa kuidagi ainult üht neist kettsaeks nimetada. See ju ei loe, kuidas rahvasuus keegi nimetab, mõlemad töötavad sama põhimõttega, ainult jõuallikas on erinev. Ja mootorsaed on nad ka ju tegelikult mõlemad. Ma ise ütlen ka mootorsaag ja mõtlen bensiinimootoriga saagi (aga ilmselt tuleneb see eelkõige asjaolust, et see on levinum). Aga kui hakkame klassifitseerima, siis on ta ikkagi kettsaag. Mootorsaag on väga ebamäärane väljend, seda võiks teoreetiliselt kasutada igasuguste saemasinate puhul. Mina kasutaksin eristamiseks mõisteid "kettsaag" ja "elektriline kettsaag". Kui Sa tahad neid loetelusse eraldi panna, siis pead mõlemate kohta eraldi artiklid ka tegema (ja ära määratlema, mis on mis, ja miks), sest praegu lingivad mõlemad samale asjale. --Epp 2. mai 2008, kell 18:38 (UTC)

Ketassaag on nimetus lõikemehhanismi järgi ja neid on nii portatiivseid kui statsionaarseidZosma 9. august 2009, kell 05:03 (UTC)

Jah, just sellepärast olidki siin ju nende mõlema kohta artiklid ette nähtud. Nimetus on lõikeriista järgi, aga ka seda lõikeriista ennast võidakse nii nimetada. Kas sa tahad sellega öelda, et ketassaagpingist ei peaks artiklit tegema? Aga ma ei viitsi vaielda. Ma ei hakka sellega praegu tegelema. --Epp 9. august 2009, kell 05:23 (UTC)

Asi pole vaidlemises ja viitsimises, ketassaag on saekettaga ja on-(oli) olemas ka pedaalajamiga pisitöödeks, nagu käsiõmlusmasin... Motorsaag suunatuna kettsae alla ja vastupidi on ilmselt sellest et üldisem kettsae artikkel puudubZosma 9. august 2009, kell 05:58 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 7. juuli 2013, kell 02:27 (EEST)[vasta]