Arutelu:Puuvõõrik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kõik see, mida miljonimängus võidakse kõnelda, pole päris tõsi!--Valju 23. aprill 2006, kell 18.07 (UTC)

Kas siin on juttu puuvõõriku perekonnast (Viscum), harilikust puuvõõrikust (valge puuvõõrik, Viscum album) või hoopis linalehikulaadsete seltsist (Santanales)? Minu arusaamise järgi puuvõõrik Ameerika ei kasva. Ja harilik puuvõõrik ei ole parasiit, vaid poolparasiit. Andres 23. aprill 2006, kell 18.31 (UTC)

aga pane see siis sinna kirja --Fearlith 23. aprill 2006, kell 19.06 (UTC)

Ma ju ei tea, millisest taksonist on jutt. Muide, ka vikilingid viitavad eri taksonitele. Andres 23. aprill 2006, kell 20.09 (UTC)
Eesti keeles on sõnaga "puuvõõrik" kindlasti tähistatud perekonda (Viscum), võib-olla nimetatakse nii ka mingeid taimi (inglise keeles mistletoe). Sealses artiklis ei näi see olevat taksonoomiline üksus, lihtsalt kuulub linalehikulaadsete seltsi. Inglise artiklist on ilmselt tõlgitud ka see tõik: In the US, Phoradendron flavescens is commercially harvested for Christmas decorations. Mis on aga teine perekond. Segadust tekitab ka ilmselt see lause: The name was originally applied to Viscum album (European Mistletoe, Santalaceae), the only species native in Great Britain and much of Europe. Later it was extended to other related species, including Phoradendron serotinum (the Eastern Mistletoe of eastern North America, also Santalaceae).
Mina räägiks siin perekonnast (siis tuleks teatud lõigud välja võtta), võimalus on rääkida ka linalehikulaadsete ühest rühmast – sel puhul ei peaks artiklit parandama --Dj Capricorn 22. veebruar 2008, kell 16:21 (UTC)
Ka mina leian, et peaks perekonnast rääkima. Palun tee see korda.
Muide, hiljuti käis läbi teade, et Eestist on leitud puuvõõrikut (küllap oli jutt valgest puuvõõrikust, mille levila põhjapiiriks ENE-s nimetatatakse Lätit). Andres 23. veebruar 2008, kell 05:51 (UTC)

Eemaldatud: kas vale või mitte perekonna alla kuuluv tekst:

Puuvõõrikut tuntakse Lõuna- ja Põhja-Ameerikas kui püha puud ja kasutatakse mõnikord kui jõulukuuske johtuvalt tema pärjakujulisest väljanägemisest. Selle all ka mediteeritakse ning armunutel on kombeks puuvõõriku all suudelda. --Dj Capricorn 23. veebruar 2008, kell 11:22 (UTC)


Mis on tuntuim liik, see on vist vaieldav. Andres 23. veebruar 2008, kell 18:07 (UTC)