Arutelu:Purjetamine 1952. aasta suveolümpiamängudel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Miks siin on laeva nime "Pan" juurest link Paanile? Andres 27. september 2005, kell 18.30 (UTC)

Tunde järgi panin, mõtlesin, et vaevalt selle laeva nime all poola härrat on mõeldud. Kas see häirib sind? Taivo 28. september 2005, kell 11.43 (UTC)
Probleem on selles, et pealkirja "Paan" all räägitakse kreeka jumalast. Kui laeva nimi on Paani järgi pandud, siis võib sellest rääkida laevale pühendatud artiklis. Aga me ei tea tegelikult isegi seda. Võib-olla vihjab nimi Knut Hamsuni raamatu tegelasele. Arvan, et kui sinna üldse link panna, siis ainult laevale pühendatud artiklile. Sama käib teiste laevanimede kohta. Andres 28. september 2005, kell 12.54 (UTC)
Ma arvan, et kui regatil osaleb jaht "Kräsuli", mis on päriselt olemas, siis võib lugejal tekkida huvi, kes või mis see Kräsuli oli või on. Vahest mõni kaunis neiu? Ja kui selle jahi kohta omaette artiklit ei ole, siis jääbki lugejal see võib-olla teadmata. Aga kui laeva nimi on lingiks tehtud, siis on lihtne näha. Mina näiteks ei saakski sellist artiklit teha, sest ei tea jahi pikkust, kõrgust, valmimisaastat ega muud sellist. Ainus, mida ma oskan, on näidata nime tähendust. See on minu silmis parem kui mitte midagi. Kui edaspidi tuleb artikkel jahist, võib linki muuta. Taivo 29. september 2005, kell 12.21 (UTC)
Pean sellist linkimist igal juhul eksitavaks. Pealegi pole antud juhul täpselt teada, kelle või mille järgi jaht on nimetatud. Andres 29. september 2005, kell 14.10 (UTC)
Paadi kohta vaata [1]. Sama paadiga võisteldi ka Londoni olümpial. Siiski võis neil olla ka mitu samanimelist jahti. Andres 29. september 2005, kell 14.20 (UTC)
Mida olümpiajahtidest siis üldse kirjutada? Mõõtmed ja välimus on neil standardiseeritud (link on paadiklassi nimes) ning meeskond juba kirjas. Rõhuva enamiku kohta ei tuleks mingit artiklit. Sellepärast ei näe ma midagi eksitavat selles, et jahi nimi on lingiks tehtud. Näiteks "Sjöhäxa" on rootsi keeles "merenõid", aga meil ei ole sobivat artiklit, kuhu seda linkida (kahjuks vist ei tule ka). Kui oleks, teeks see minu meelest purjetamise artikli paremaks. Taivo 29. september 2005, kell 15.09 (UTC)
Minu meelest on kaks võimalust: kas tuua tõlge juba selles artiklis ära või panna see eraldi artiklisse jahi kohta. Eelistan viimast. Jahi kohta saab ju kirjutada kindlasti seda, kes ja kus sellega võistlesid. Kui meie rohkem ei tea, võib keegi ikka rohkem teada. Aga "Pani" kohta on ju rohkem teada, nagu ülaltoodud lingist näha on.
Artiklis Merope on kirjas, et sellenimelise jahiga võideti olümpiamängudel. Selle avastasin ma nii, et vajutasin artiklis Merope "Viidad siia". See teeb minu meelest ka artikli Merope paremaks. Jälle näide linkide kasulikkusest. Taivo 29. september 2005, kell 15.09 (UTC)
Tollel täpsustusleheküljel peaks olema ka link vastavale artiklile.
Ühesõnaga, pooldan eraldi artiklite tegemist, mitte linkimist muu sisuga artiklitele. Andres 29. september 2005, kell 15.34 (UTC)

Võtan ka oma seisukoha kokku. Kui jahist on artikkel olemas, siis tuleks linkida jahile, selles oleme üksmeelel. Aga mulle tundub, et me räägime teineteisest mööda. Mina räägin kogu aeg olukorrast, kus jahi kohta artiklit pole ja niipea ka ei tule. Usun, et artikkel tuleks jätta nii, nagu ta praegu on – seniks, kuni artiklid jahtidest tulevad (millal küll? Eesti vikipeedia on selles osas täiuslikum kõigist keeltest. Artiklil pole ainsatki keelelinki.) Ja kui siis mingist jahist on artikkel olemas, siis selle konkreetse jahi lingid parandada ära. Taivo 29. september 2005, kell 17.57 (UTC)

Minu seisukoht on niisugune, et tegutsema tuleb hakata siis, kui link läheb siniseks. Tuleb lihtsalt nende jahtide kohta artiklid luua ja panna sinna niipalju, kui infot on saadaval. Praegu lähevad need lingid juba valesse kohta. Andres 29. september 2005, kell 18.13 (UTC)