Arutelu:Populaarteaduslik kirjandus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Pakun, et pealkirjaks võiks olla "Aimekirjandus". Andres 16. september 2008, kell 20:41 (UTC)


Kui vaadata seda inglise viki artiklit, siis seal on toodud sünonüümina "literature of science". Sedagi ei ole sõnastikes. Kui need on tõesti sünonüümid siis teaduskirjanik ja aimekirjanik on üks ja seesama (tundub, et ka Väljataga lähtub sellest). See aga ei ole minu meelest kooskõlas aimekirjanduse definitsiooniga meie teatmeteostes. Andres 16. september 2008, kell 20:58 (UTC)

Minupärast võib siin pealkiri ka aimekirjandus olla, aga ma ikkagi arvan, et aimekirjanikku pole olemas, vaid on keegi kes on nii teadlane kui ka aimekirjanik. Seesama aimekirjanik peaks olema võimeline ka teaduslikku uurimustööd tegema, sest muidu ta ei oska ka sellest arusaadavalt ja õigesti kirjutada. Samas kui keegi professor kirjutab ajakirjanduses asjast, millest ta palju teab, ega ta siis sellepärast veel mingi aimeajakirjanik ei ole. Lihtsalt on tänapäeval Eestis vaja teadlastel kirjutada ainult uurimustöid, sest aimekirjandust meil ei hinnata.--Oktav 17. september 2008, kell 07:45 (UTC)
Inimesel võib olla mitu tegevusala. Ta võib olla korraga nii aimekirjanik (see sõna ei ole "aimeajakirjanik") kui ka teadlane, näiteks Harry Õiglane või Stephen Hawking. Ajakirjanduses kirjutav professor võib minu meelest küll olla aimekirjanik.
Aimekirjanik ei pea olema teadlane, võtame näiteks Martin Gardneri. Kas ta on võimeline teadustööd tegema, selle üle on raske otsustada, sest tal on küll bakalaureusekraad filosoofias, aga magistriõpe jäi pooleli. Ometi on ta üks maailma paremaid aimekirjanikke.
Kui ikka keegi tõesti tahab aimekirjandust kirjutada, siis ta seda ka teeb, hinnatakse siis seda või mitte. Andres 17. september 2008, kell 07:54 (UTC)

Arutelust lähtuvalt võiks välja pakkuda ka kategooria: populaarteaduslik kirjandus (tehnilises mõttes vist parem aimekirjandus (lühem pealkiri)), kuhu saaks näiteks paigutada "Ökoloogialeksikoni" ja "Origin of...." --Dj Capricorn 24. september 2008, kell 16:05 (UTC)

Arvan, et "Aimekirjandus" on parem nii kategooria kui ka artikli pealkirjana.
"Ökoloogialeksikon" kuulub minu meelest rohkem teatmekirjanduse alla. Tal on muidugi ka aimekirjanduse sugemeid, aga kui ta on aimekirjandus, siis ka näiteks "Eesti entsüklopeedia" on aimekirjandus.
Mis on "Origin of...."? Andres 24. september 2008, kell 20:48 (UTC)
Ehkki on ka muid variante, peetakse minu teada "Origin of..." all enamasti silmas Darwini fundamentaalset teost "On the Origin of Species" – "Liikide tekkimine". Kuriuss 5. oktoober 2017, kell 14:09 (EEST)