Arutelu:Pantomiim

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kreeka kirjaviisis ῑ-tähte ei ole. Pikk ja lühike i kirjutatakse ühtemoodi. Andres 13. aprill 2009, kell 21:08 (UTC)

Jah.--Vikker 15. aprill 2009, kell 09:02 (UTC)

Eesti pantomiimi kohta on üht ja teist veel kirjutatud, kuid see nõuab edasist otsimist, sest 1960. ja 1970. aastate kirjutised kajastuvad internetis lünklikult.--Vikker 17. aprill 2009, kell 18:17 (UTC)

Eesti keeles annab tunda terminoloogia väljaarenematus, termineid kasutavad asjaga tegelejad võtavad need kasutusele nagu nokk on loodud. Üheks näiteks on internetis eesti keelde jõudnud kehamiim.(Vt. Pantomiim, Vaata ka). Muide on viidatud tekstis pantomiimi mõistet käsitletud klassikalise euroopa pantomiimina, millest on juba ammu edasi mindud. Muide, siinkirjutaja ei poolda sõna miim kasutamist sõna pantomiim paralleelvormina. Miim võiks eesti keeles märkida pantomiimi esitajat, olgu näitlejalikus või tantsulises laadis, ükskõik. --Vikker 5. mai 2009, kell 10:54 (UTC)

Selles artiklis ei kajastu 1960. aastatel Tartus E. Vilde nim. Rahvateatri juures aset leidnud pantomiimialane tegevus. Selle kohta saab materjali leida vist tolle aja ajalehest "Edasi". --Mimo (arutelu) 5. märts 2012, kell 16:31 (EET)[vasta]

Siin artiklis on viited põhitekstis antud, aga miskipärast on mingil ajal nii tehtud, et need enam ei tööta. Ei saa tööle. --Mimo (arutelu) 6. detsember 2014, kell 19:18 (EET)[vasta]

Hea tahe on muidugi kiiduväärt. Kuid asjatundmist on ka vaja. 12. jaanuar 2018, kell 16:08‎ tehtud parandused Ulrikaekm-ilt asjatundmisest ei räägi, küll tekitavad segadust üleviimised artiklist "Pantomiim (stuudio)" artiklisse "Pantomiim". Üleviimistega tekitatud materjal ise vajab korrastamist.

ADMINISTRAATORITELE. On artikkel "Pantomiim" ja on artikkel "Pantomiim (stuudio)". Vaja on: 1. lahendada artikli "Pantomiim (stuudio)" pealkirja probleem, mis on üleval juba ammu 2. lahendada artikli "Pantomiim (stuudio)" korrastamine varasema materjali baasil, 3. taastada artikkel "Pantomiim" sellisel kujul nagu see oli 11.01.2018. 4. lisada artiklisse "Pantomiim" materjal artiklist "Pantomiim (stuudio) nii, et see ei kahjusta Vikipeedia artiklite ülesehitust ega tekita sisulist segadust. --Mimo~etwiki (arutelu) 15. jaanuar 2018, kell 11:51 (EET)[vasta]

1. Mis peaks artikli Pantomiim (stuudio) pealkirjaks saama?
2. Mida tolles artiklis peaks korrastama? Minu meelest pealkiri ja sisu pole vastavuses. Igast stuudiost peaks eraldi artikli kirjutama, Eesti pantomiimist tuleks kirjutada kas artiklis Pantomiim või eraldi artiklis.
3. Ma ei näe, et siin oleks materjali, mis peaks olema artiklis Pantoniim (stuudio). Miks ei võiks siinsamas korrastada?

Sai tõstetud lõik "Pantomiimikunstist" ettepoole, kuhu ta sobib rohkem ning redigeeritud keeleliselt. Artikkel vajab kohati veel keelelist ja sisulist toimetamist. Tuleks vältida nii metsikuid nimeväänamisi nagu näiteks siin artiklis kasutatud nimevorm Fransya Delsarmy, mida on kasutatud nähtavasti selleks, et nimetada teoreetikut, kelle nimi on François Delsarte (François-Alexandre-Nicolas-Chéri Delsarte). Sellised väänamised võtavad artiklilt igasuguse usutavuse. Veelkord: siia artiklisse on koos sellega, et siia tõsteti lõike artiklist "Pantomiim (stuudio)", sattunud väga kohatult sõnastatud lõike, mis ei ole ka praegusel hetkel pärast korraks ülevaatamist veel sugugi korras. --Mirimong (arutelu) 24. märts 2018, kell 20:42 (EET)[vasta]

Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 21:14 (EEST)[vasta]


Katkine link 2[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 21:14 (EEST)[vasta]