Arutelu:Padmasambhava

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Inglise vikis (ja mujal) on veel pilte.

Osa materjali tuleb viia artiklisse Tiibeti budism. Andres 17. detsember 2005, kell 15.19 (UTC)


Millest lähtud kui sätid kokku Padma elulugu? Kas Dudjom Rinpoche vöi Dilgo Khyentse aspektist.

Lisaks mölemad Padma naised on kirjutanud mitu kattuvat isiklikku versiooni Guru elust

Eeldan et nood tiibetikeelsed terminid on sul veidi mööda.


Mulle tundub et see on ylimalt delikaatne teema , mida vöivad arendada vaid PunaMytsikeste koolkonna inimesed ja tundjad.

Kuna Padma on koolkonna Guru pole mötete seda teemat nässu keerata . kuna mul isiklik suhe temasse .

Mina ei ole asjatundja. Ma kompileerisin selle teksti, kasutades teisi vikipeediaid, eriti saksa vikipeediat. Kindlasti saab asja edasi arendada ning esitada mitmeid versioone.
Kindlasti on parem, kui kirjutavad asjatundjad, kuid ma pole nõus, et mitteasjatundjad ei tohi midagi kirjutada.
Ei ole ka sellega nõus, et kirjutada võivad ainult inimesed, kellel on asjaga isiklik seos. Vastupidi, oma koolkonna gurust on peaaegu võimatu erapooletult ja asjalikult kirjutada. Ei tohi olla nii, et kirjutada tohib ainult oma koolkonna vaatepunktist.
Kui midagi on valesti, eks siis paranda. Andres 31. oktoober 2006, kell 16:25 (UTC)

Lisa.

Mulle tundub et sa oled palju budismi teemadel siin kokku keevitanud ja ilus see köik muidugi, kuid kas on veel teisi fanatte kes siin selle teemaga tegelevad .Teeks ettepaneku mingil moel arutleda ja arutada kuis neid mahajaana budismi kuuluvaid materjale kokku sättida ,Millest lähtuda ,kas tibetologooiast ja budoloogiast ,mis tähendab akadeemilist seisukohta vöi siis budismuse seisukohast?

Lisaks peaks rääkima terminoloogia kohaldamisest eesti oludesse ja mida vötta aluseks,


Sanskriti transkiptsiooni on kogu nett täis ,kuid tiibetikeelega läheb keerulisemaks, Peaks nagu lähtuma sellest et asi saaks ilus ja korrektne nii et rahuldaks ka budausu järgijate tarvet ja vajadusi ,kuna nood teavd niigi enam vähem millest juttu on.

Ma vist läksin pikalt lobisema sel teemal ,kuid arvan et see neti-budoloogide konverentsi peaka kohe viivitamatult ära tegema.

Milline on sinu ja teiste seisukoht , kes selle teemaga tegelevad ?

Mulle tundub, et me praegu siin kahekesi olemegi. Eks näis, kas keegi veel võtab sõna. Minu arvamuse kohaselt tuleks alustada tibetoloogia ja budoloogia seisukohast ning seejärel esitada asi budismist endast lähtuvalt. Kui on veel mingeid muid seisukohti, võiks need esitada veel pärast seda. Vikipeedia põhimõte on erapooletus, mistõttu ei saa asja esitada nii, nagu Vikipeedia esindaks budismi seisukohta. Artikkel tuleb üles ehitada nii, et kõik saaksid öelduga nõuas olla. Sellepärast tuleb seisukohtade esitamisel selgelt öelda, kelle seisukohaga on tegemist. Andres 31. oktoober 2006, kell 16:25 (UTC)


Kas yldine tendents siin on selline , et see mida ma kokku lappin siin mis omadele möeldud Eestis sellega peavad köik nöus olema ?

Ma ei ela aastakymneid nöukogude systeemis ja siin saidil pole ka tegu Ateenaga ,mis rääkis demokraatiast ja paralleelselt austas orjanduslikku korda.Kui inimesed veidi enam oskaksid ajalukku syyvida , mis muuseas alati ja köiges on subjektiivne enda olemuselt , välja arvatud kronoloogia ja osa arheloloogiast , siis väikese intellektuaalse pingutuse abil saaksid paljud asjad siin maailmas selgemaks sealt lähtuvalt tekiksid ka isiklikud originaalsed seisukohad.

Seda halli jmötlemist ja IQ järgi nutvat teksti on kogu internet täis.


Sealt see pärineb see lääne yhiskonna juhm naiivsus nimega DEMOKRAATIA.

Austan budismi tema hierarhia pärast ,mis lähtub indiviidi teadmiste hulgast ,inimese mötlemis oskusest ehk info synteesi ,selektsiooni ja töötluse vöimsust eelköige arvestades.

Arvan et ei ole nöus kui keegi kirjutab seisukohti , mis minu teadmiste , mötlemise , maailmavaatega ei lähe kokku .

Kas siis hakatakse siin hääletama ?

Vöi piisab ,,,loogilistest argumentidest , et selgeks teha enda arusaam teemast ,lähtudes juba löppude löppuks budismist endast ja Ningmaa baasilt , mis puutb Padmat ja muid teemasid mis hinnalised punaMytsikeste jaoks.

See on nagu minu poolne katse nagu konreetsetes lähtekohtades kokku leppida. Stardi joone paika panek täpselt sind vöib olla nii palju ei huvita kui mind, kuigi oleks siiski mötet veel katsetada. Eeldan et kui sind ei huvita see yhise platformi loomine siin siis lähtun enda teadmistest ja asun rahulikult korrigeerima seda ugri-pärast lääneliku demokraatia vaimus yles ehitatud interpretatsiooni budismist .

Vikipeedia üks aluspõhimõtteid on erapooletus. See tähendab, et siin esitatakse faktid, mida saab teiste allikate abil tõendada, ning refereeritakse hinnanguid ja seisukohti, mis on teistes allikates avaldatud. Siin ei ole võimalik esitada lihtsalt oma seisukohti või arvamusi, kui need ei ole just eelnevalt kuskil avaldatud. Kui mõni väide on tõestatav puhtloogiliselt, siis seda muidugi tagasi ei lükata. Kui Sa esitad budismi meistrite seisukohti, siis on kõik korras, tuleb ainult öelda, kelle seisukohtadega on tegu ja kust need on võetud. Vikipeedia teine alusprintsiip on kontrollitavus. Seda, mis kirjas on, peab põhimõtteliselt saama kontrollida.
Erapooletus on vajalik selleks, et eri seisukohtadega inimesed saaksid teksti sõnastuses kokku leppida. Kontrollitavus on selleks, et keegi ei saaks kirjutada lihtsalt seda, mis talle pähe tuleb.
Asi ei ole selles, et kõik peaksid nõus olema sellega, mida Sa kirjutad, vaid kirjutada tuleb nii, et sellele ei saaks vastu vaielda (ma ei mõtle muidugi vaidlemist vaidlemise või kiusu pärast).
Artikli sisu üle siin ei hääletata. Loevad ainult argumendid. Andres 31. oktoober 2006, kell 17:16 (UTC)

Commonsis ei paista pilte olevat, küll aga inglise ja saksa vikis. Andres 3. november 2006, kell 15:01 (UTC)

Paistab olevat ajalooline tõsiasi on arusaamatu sõnastus. Fakt ei saa kuidagi paista olevat. On või ei ole? --Metsavend 3. november 2006, kell 15:08 (UTC)


Glorious Copper Mountain[muuda lähteteksti]

Glorious Copper Mountain Paradise is on a continent to the southwest of India. He is said to reign here until the end of time, protecting beeings of the southern continent from the harmful influences of sky demons and jungle trolls. The paradise is said to be on the Chamara (Yak-Tail) Island, one of two said to flank India, and it is knwn as the domain of the cannibal trolls (rakshasas). In the center of the continent is a great sea from which rises a mountain with a palace on top, where Padmasambhava in various forms teaches the sutras, reveals the tantras, per-forms initiations, and explains the deeds that bind beings to evolution and those that set them free. The three-storied palace is called a Three-Buddha-Body Mansion, as te first story sym-bolizes the Emanation Body, the second, the Beatific Body, and the top, the Truth Body. In he third story the Bodhisattvas of the three times Manjushri, Avalokiteshara and Vajrapani (from left to right) are depicted. The palace is surrounded by a wall whose gates are guarded by the Four Heavenly Kings, with only three visible. Dhrtarashtra of the east holding the lute in central position, Virudhaka of the south wit the flaming sword at the left gate, and Vaishravana of the north at the right with banner and mongoose. Flowering leafy foliage surrounds the palace, which is placed above a mountain, rendered as small hills and a cliff above the waters where four Dakinis on red and white lotus flowers offer homage to the abode of the great Guru Rinpoche, Padmasambhava.


1)Emanation Body (Nirmanakaya),

2)Beatific Body (Sambhogakaya),

3)Truth Body (Dharmakaya),

this represents the manifestation of the Buddha visible to those of greatly purified mind, such as tenth-stage Bodhisattvas.


Buddha wears a five-tiara crown, which symbolize the five transcendent Buddhas. A choker (collar) further adorns his neck and carved on it is the kirtimukha, which is a symbol of auspiciousness.


vanTao



Buddha Amitabha and Guru Padmasambhava


In Nyingma tradition of Tibetan Buddhism, the Pure Land of Guru Padmasambhava is the Glorious Copper Mountain Paradise which is located on a continent to the southwest of India. He is said to reign here until the end of time, protecting beings of the southern continent from the harmful influences of sky demons and jungle trolls. The paradise is said to be on the Chamara (meaning "Yak-Tail") Island, one of two said to be flank India, and it is known as the domain of the rakshasas. In the centre of the continent is a great sea from which rises a mountain with a palace on top, where Guru Padmasambhava in various forms teaches the sutras, reveals the tantras, performs initiations, and explains the deeds that bind being to evolution and those that set them free. In this palace, it has three stories, (while in some other lineages, it has four stories instead). This three-storied palace is called the Three-Buddha-Body Mansion or Trikaya Mansion, as the ground floor represents the Nirmanakaya (Guru Padmasambhava), the first floor represents the Sambhogakaya (Bodhisattva Avalokiteshvara) and the top floor represents the Dharmakaya (Buddha Amitabha). Thus, Guru Padmasambhava is the mind emanation of Buddha Amitabha, the speech emanation of Bodhisattva Avalokiteshvara and the body emanation of Buddha Shakyamuni. According to other texts, Guru Padmasambhava is also an emanation of Hayagriva who is a wrathful manifestation of Buddha Amitabha-Bodhisattva Avalokiteshvara. In short, Guru Padmasambhava should be definitively understood as being the essence of Buddha Amitabha. He is the All-Pervading Lord of the Three Jewels and Three Roots, inseparable from Dharmakaya Samantabhadra. When King Indrabhuti was pleased by the news of the Lotus Born Child and went to Him and inquired about His father, mother, and to which caste and country He belonged. Thus, the young Guru Padmasambhava replied: "My father is the self-arisen Samantabhadra. My mother is the sphere of reality, Samantabhadri. My caste is the union of primordial wisdom and the Dharmadhatu. And my name is the glorious Padmasambhava."