Arutelu:Põhja-Aafrika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Põhja-Aafrika poliitiline määratlus ja geograafiline määratlus on erinevad. Nagu Põhja Aafrika riigile Egiptusele kuuluv Siinai poolsaar ei ole Põhja Aafrika. Saharast lõuna pool asuvat ala nimetatakse Kesk-Aafrikaks.

Arebane

Täpsustused võib ju artiklisse sisse kirjutada. Põhja-Aafrikal pole kindlaid ja alati kehtivaid piire.
Allakirjutamiseks vajuta neli korda ~ .
Uut teemat alusta arutelulehe lõpust. ..Andres 7. märts 2009, kell 15:40 (UTC)

Kas on eesti keeles mõni mimetus Saharast lõuna poole jääva Aafrika osa kohta? Andres 22:37, 14 Apr 2004 (UTC)

Gümnaasiumis õpitakse-õpetatakse Musta Aafrikat (kui looduslik-kultuurilist regiooni). -- Urmas 04:17, 15 Apr 2004 (UTC)
Musta Aafrika ja Põhja-Aafrika (Hommikumaade osana) piirid ei jookse mööda riigipiire - näiteks kuulub Sudaani põhjaosa Hommikumaade (st Põhja-Aafrika) alla, kui lõunaosa täiesti ilmselgelt Musta Aafrikasse. Selliseid jagunevaid riike on teisigi. Ma soovitan jätta ära kaart selle inglise vikist pärit kujul ja samuti riigiline koosseis. -- Urmas 04:22, 15 Apr 2004 (UTC)
Urmas, mina lihtsalt kompileerisin selle artikli inglise ja rootsi viki oõhjal. Palun täienda ja paranda seda kui asjatundja.
Kas Must Aafrika on Aafrika miinus Põhja-Aafrika?
Põhimõtteliselt küll.
Mis puutub jaotusesse riikideks, kas siis ei võiks ikkagi riike nimetada, ainult et sellise klausliga, et osa riike kuulub Põhja-Aafrikasse tervikuna, osa osaliselt? Ja kas pole mitte lahkarvamusi selles osas, kus see piir jookseb?
Jah, kindlasti tuleb riike nimetada ja nende osade kuulumist Põhja-Aafrikasse kommenteerida. Piiriga ei tohiks teravat probleemi üles kerkida, kui rõhutada, mis on kindlasti Põhja-Aafrika ja Must Aafrika, st. nende tuum(ala), ning aktsepteerida nendevahelist kontaktala ehk üleminekuala, mida on võimalik arvata ühe, teise või siis koguni mõlema külge kuuluvaks. Ligikaudu samamoodi nagu on lood Türgi ja Gruusia asendiga Euroopa ja Hommikumaade suhtes.
Muidugi võib kaardi ära jätta, kui Sa teed parema kaardi.
Hästi. -- Urmas 17:49, 15 Apr 2004 (UTC)

Hea kaart on leida wikipediast sama pealkirja alt, ei saa ainult aru, et mida need eri värvingud seal täpselt tähendavad, jätan targemate realiseerida --Dj Capricorn 17. veebruar 2006, kell 12.48 (UTC)

Miskeelses vikipeedias see kaart on? - Urmas 17. veebruar 2006, kell 13.04 (UTC)
inglise: [1]
See kaart kuigi hästi ei sobi - see on ainult riikide kaart ja nende riikide valik ei lange kokku tekstis kirjutatuga. Parim oleks satelliidikaart, millel riigipiirid (kui ainult piirid, mitte märgitud kuulumine-mittekuulumine Põhja-Aafrikasse). - Urmas 17. veebruar 2006, kell 13.26 (UTC)

ÜRO regioonide kohta peaks eraldi artiklid tegema. Andres 7. märts 2009, kell 15:40 (UTC)


Kõiki lisatud kaardi helerohelisi riike pole tekstis mainitud, kui ma ei eksi. Andres (arutelu) 3. august 2017, kell 10:39 (EEST)[vasta]