Arutelu:Oscar Wilde

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
See artikkel pakub huvi Vikiprojektile LGBT, mille eesmärgiks on täiustada LGBT temaatilisi artikleid.

Tundub, et siin saab vaielda, kas oli tegu iiri või inglise kirjanikuga. Andres 06:25, 1 Apr 2005 (UTC)

Ka tänapäeval UK-s kehtivate seaduste alusel läheks Oscar Wilde uuesti istuma, aga nüüd pedofiilia eest (asjasse olid segatud mitmed alaealised gayprostituudid).

Üritasin kaitset maha võtta, et välislinkides iluvigu kustutada. ei oska veel. avjoska 7. aprill 2007, kell 15:32 (UTC)
Praegu ei ole kaitstud.
Administraatorid pääsevad alati ligi.
Kaitse mahavõtmiseks tuleb tõsta "tavalise" peale.
Aga sellist kaitset, mis arendajad mõneks minutiks peale panevad, me maha võtta ei saa. Andres 7. aprill 2007, kell 15:54 (UTC)

Ta oli pedofiil, rikkus kõlbeliselt alaealisi, ja pandi selle pärast istuma (on ka tänapäeval kuriteokoosseis). --217.71.45.163 27. aprill 2014, kell 22:36 (EEST)[vasta]

Inglise viki ei maini pedofiiliat, kohtuotsus paistab olevat nimetanud üksnes sodoomiat ning ka siinne kirjanduskriitik ei viita ühelegi allikale. Võtan kategooria maha, kuni keegi kõlakate asemel korrektseid viiteid ei esita. Wilde'i (kuri)kuulus armuke oli igatahes 25aastane, nii et seal küll mingit pedofiiliat ei ole.

Tasakaalustamata väide[muuda lähteteksti]

"Oscar Wilde'ile on pühendatud Tartus Vallikraavi tänaval pronksist skulptuur, teda on kujutatud koos Eduard Vildega." – Jääb arusaamatuks, miks see skulptuur on pühendatud küll Oscar Wilde'ile, aga mitte ka meie oma kirjandusklassikule? Kust sellised pühendusväited küll võetakse? Kuriuss (arutelu) 16. mai 2023, kell 18:53 (EEST)[vasta]