Arutelu:Organisatsioon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sõnal on ka teisi tähendusi. Pealegi on siin organisatsioonile lähenetud ainult ühe distsipliini vaatevinklist. Andres 5. märts 2006, kell 17.31 (UTC)

Hää meelega küsin - mis tähendusi ja mis vaateviknlit veel näed - siis saan artiklit edasi toimetada. Wikitomcat 5. märts 2006, kell 17.42 (UTC)

See on päris keeruline küsimus. Minugi poolest võid selle pealkirja all oma juttu edasi kirjutada. Ülevaadet eri lähenemistest sotsiaalteadustes vaata de:Organisation. See sõna võib tähendada ka korrastust ning bioloogias organismi ehitust. Andres 5. märts 2006, kell 17.54 (UTC)
korrastuse mõiste peale mõtlesin isegi, see läheb kohe sisse. Aitäh viite eest. Wikitomcat 5. märts 2006, kell 18.04 (UTC)
Ei, parem on, kui üks artikkel räägib mingist kindlast mõistest. Küllap parem vaatame. Andres 5. märts 2006, kell 18.07 (UTC)
vaatasin viiteid siia, enamasti ok, ainult on olemas ka viide bioloogilist organismi kajastavalt leheküljelt. Kas on soovitusi kuidas siis seda bioloogilist aspekti kajastada - kas teine artikkel? mis pealkirjaga? Wikitomcat 5. märts 2006, kell 20.36 (UTC)
Põhimõtteliselt peaks pealkirjaks olema Organisatsioon (bioloogia). Aga ma pole kindel, mis selle pealkirja all peaks olema ja kas artiklist Organism peaks selle pealkirja alla viitama. Andres 5. märts 2006, kell 20.52 (UTC)


Üldises mõistes on organisatsiooni sünonüümiks korrastatus. Seda peegeldab verb organiseerimine (ehk teatud valdkonnas korrastatuse loomine).

Bioloogilises mõistes mõistetakse organisatsiooni all organismi ülesehitust.

Parem oleks need lõigud välja jätta. See ähmastab artiklit. Me teeme sellistel puhkudel mitu artiklit või lahendame küsimuse muul viisil. Andres 5. märts 2006, kell 18.18 (UTC)
Olgu nii, kaotasin ära. Praegusel kujul käsitleb artikkel siis organisatsiooni tema ühiskondlikus ja sotsiaalteaduslikkus tähenduses. Edasi tundub otstarbekas toimida nii, et käsitleda erinevate valdkondade organisatsioone ning nende eripärasid (nt poliitiline, erasektori organisatsioon, mittetulunduslik (st kolmas sektor) ja ka erinevaid organisatsioonide tüüpe - nt virtuaalne, võrgustik, traditsiooniline jms. Läbimõeldumalt muidugi. Wikitomcat 5. märts 2006, kell 18.24 (UTC)

Paistab, et artikli viimased redaktsioonid on kuskile kadunud. Andres 5. märts 2006, kell 20.49 (UTC)

Ei tea, praegu on üleval see, mille pärast su ähmastumist puudutavat kommentaari tegin. Wikitomcat 5. märts 2006, kell 21.35 (UTC)