Arutelu:OpenDocument

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Teksti seest tuleb teha lingid eesti vikipeedia artiklitele, mitte inglise Wikipediasse või kuhugi mujale. --Metsavend 2. detsember 2007, kell 12:50 (UTC)

Ongi viidatud, kui eesti vikipeedias on vastav artikkel olemas. Kui ei ole, olen viidanud inglise Wikipediasse või mujale. Hüperlinkide eesmärk on anda kasutajale võimalus soovi korral kiiresti leida täiendavat informatsiooni, mis on peamisi html põhise infojagamise eeliseid. Kui vajalikku artiklit juhtumisi eesti keeles või Wikis pole, on otstarbekas viidata mujale. Pealegi, miks sa arvad, et teksti sees tohib linkida ainult eesti vikipeedia artiklitele. Mis oleks sellise asja mõte? -- OpenDocument 2. detsember 2007, kell 13:05 (UTC)
Mõte on see, et siis on näha, millist artiklit eesti vikis ei ole ja on lihtne seda alustada. Mis on üldse eestikeelse Vikipeedia mõte? Mujale tohib viidata küll, aga eraldi viidetena või linkidena põhiteksti all. --Metsavend 2. detsember 2007, kell 13:12 (UTC)

Näiteks, kui keegi teeb artikli Tabelarvutus, siis ei pruugi ta leida, et sellest on räägitud siin artiklis ja ei saa lisada siia linki. --Metsavend 2. detsember 2007, kell 13:16 (UTC)

Ja ongi ju viidatud ka artikli all jaotistes Lingid ja Välisviited. Kui see saladus pole, siis kuskohas selline eesti Wiki reegel kirjas, et teksti sees välisviiteid teha ei tohi? -- OpenDocument 2. detsember 2007, kell 13:16 (UTC)
Reeglid on kirjas lehel Vikipeedia:Vikipeedia reeglid. Paistab, et seda tõesti otseselt kirjas pole, aga vaata alajaotusi "Artikli siseviited" ja "Välislingid". Põhjuseks on ilmselt see, et keegi pole selle peale tulnud, et niimoodi teha. Aga see on Vikipeedia põhimõtete vastane. Välislinkide kohta on oma reeglid. Need peavad olema selgelt eristatavad siselinkidest. Palun niimoodi enam mitte teha. Ja kes viitsib, palun kirjutage see reeglitesse sisse. Andres 2. detsember 2007, kell 14:00 (UTC)
Kui vaadata näiteks ingliskeelse Wiki artikelid, siis leiab seal küllalt tihti sellist viitamist. Näiteks kasvõi OpenDocument artikkel inglise keeles. -- OpenDocument 2. detsember 2007, kell 15:36 (UTC)
Ka inglise vikis on see reeglitevastane. Välislinke ei tohi teksti sisse sõnade taha monteerida.
Kui välislinkide all on viited olemas, ei ole vajadust neid teksti sisse panna. Selle asemel tuleb kirjutada vastavad artiklid ja lingid nende juurde panna. Andres 2. detsember 2007, kell 17:52 (UTC)