Arutelu:Oder

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kategooria: Eesti taimed[muuda lähteteksti]

Miks on see artikkel sellisesse kategooriasse paigutatud? Kõrvaldasin selle kategooria. iffcool 15. august 2006, kell 15:05 (UTC)

Aga miks ta seal olla ei võiks? - Ahsoous 15. august 2006, kell 16:01 (UTC)
Oder on pärit Ees-Aasiast, mitte Eestist. Samuti kasvatatakse otra kõikjal maailmas, mitte ainult Eestis. iffcool 15. august 2006, kell 16:41 (UTC)
tead... minu jaoks ei ole see rahuldav vastus... eestlased ka siit pärit ei ole ja neid leidub ka kogu maailmas... - Ahsoous 15. august 2006, kell 17:01 (UTC)
Võib-olla "Eesti kultuurtaimed"? Aga endeemseid taimeliike on Eestis minu teada ainult üks. Andres 15. august 2006, kell 21:27 (UTC)
Tegelikult oli Eestis vist ikkagi 2 endermset taimeliiki (Saaremaa robirohi ja Eesti soojumikas).
Siiki, kui mu põhjendus tundus vilets, lubage ma toon näite: Minu teada kasvab Tallinnas üks hõlmikpuu (ma küll ei ole seda kunagi näinud ja ei tea kus see kasvab, aga pidavat kasvama).
Seega järeldus: on võimalik praktiliselt iga taimeliiki oma leviala piiridest kaugele välja viia, kui vaid luua sobivad tingimused.
Kuna oder (eriti siinkäsitletud harilik oder) on ehtne kultuurtaim (kasvab seal kuhu inimene teda kasvama paneb), siis ei saaks juttugi olla selle taimeliigi nimetamisega Eesti taimeks. Eriti veel juhul, kui inimese abita oder Eesti kliimas iseseisvalt ja edukalt kasvama hakata ei suudaks. iffcool 16. august 2006, kell 16:20 (UTC)
iseenesest Andrese pakutud kategooriaga peaks vist kõik rahule jääma... et tegelt võiks ehk sehukese kategooria tekitada... /häda selles, et siis äkki tuleks jaanalindu ka Eesti kodulinnuks lugema hakata ;)/ ... aga iseenesest Eestis kasvatatavad taimed võiks siiski kõik koos ka leitavad olla ... Ahsoous 16. august 2006, kell 16:38 (UTC)
Minu meelest on kindlasti jaanalind Eesti kodulind.
"Eesti taim" ei tähenda tingimata Eesti pärismaist taime, kuigi ta peaks tähendama eelkõige pärismaist taime. Võiks siis eristada, kultuurtaimi, võõrliike (mis ei ole kulturtaimed) ja pärismaiseid taimi (mõne neist on ka kultuurtaimed). Andres 16. august 2006, kell 16:51 (UTC)
Oder ehk harilik oder võib vabalt lugeda Eesti taimeks, kuna harva ka metsistub, samuti kui räägitakse Eesti kogutaimeliikidest siis arvatakse ta nende sisse --Dj Capricorn 5. juuni 2008, kell 17:38 (UTC)

Klassi nimi on Monocotyledoneae, mitte Monocotyledon. Andres 31. juuli 2007, kell 16:52 (UTC)

Saagikusel ja kasvupinnal on komakohad täiesti paigast ära!


See toiteväärtuse jutt peaks minu arvates olema artiklis Odrakruubid vms. Ma tahtsin infot kontrollida. Seal on viide, aga link on kaudne, ja mul ei jätkunud kannatust. Peaks vist siin ütlema, milline otsisõna tuleb panna. Andres (arutelu) 24. detsember 2016, kell 12:00 (EET)[vasta]