Arutelu:Nothing Else Matters

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sõnade äratoomine on autoriõiguste seisukohast problemaatiline. Andres 6. november 2005, kell 09.54 (UTC)

Kardan ka, et siin läheb asi vastuollu seadusega. Kas ei oleks õigem viidata välislingiga sõnadele?
Samas teine küsimus, kas lugu ikka väärib omaette artiklit? Mina paneks küll need kolm lauset Metallica juurde. Kui kõiki (kõigi) lemmiklugusid hakata artikliks tegema, siis tekib jabur olukord, kus sõna Love ei oleks nagu muidu mingit põhjust Eesti vikis märksõnaks teha, aga sinna alla võib tekkida 68 viidet erinevate autorite lauludele pealkirjaga "Love". Jabur ...
See on Metallica üks tuntumaid lugusid. Ehk ei ole patt sellest omaette artiklit teha, kuigi näiteks minule ei ole see laul üldse tuttav. Kindlasti ju peaksid olema artiklid kuulsatest lauludest, nagu praegu on hümnide kohta. Põhimõtteliselt võiks teha mis tahes laulust artikli. Probleem on ainult selles, kas on midagi kirjutada, eriti kui lauluteksti ei tohi ära tuua. Aga kui on, siis lastagu käia. Kui laul on mõnel plaadil, siis saab üldjuhul info selle kohta anda plaadile pühendatud artiklis. Nii vähemalt inglise vikis soovitatakse.
Tunned seda lugu isiklikult küll. Samas just see peakski olema kriteeriumiks, et kas on ikka midagi kirjutada. See plaadi variant võiks tavapäraselt ehk kõige optimaalsem olla. Muidugi, on lugusid, millest saab lehekülgi kirjutada. Peremees 6. november 2005, kell 17.50 (UTC)
Ei pealkiri ega sõnad ei ole mulle tuttavad. On võimalik, et olen seda laulu kuulnud, ja võib-olla tuleks meloodia mulle tuttav ette.
See, et siin midagi kirjutada pole, ei pea paika. Vaata inglise viki vastavat artiklit. Ja üldse, see, kui palju on kirjutada, oleneb fännamise astmest. Näiteks biitlite iga loo kohta on palju kirjutatud. Seega, kustutamine ei ole selle artikli puhul minu meelest küll päevakorras. Andres 6. november 2005, kell 20.36 (UTC)
Mina loeksin küll heameelega artiklit näiteks laulust "Sepapoisid". Andres 6. november 2005, kell 17.22 (UTC)
Artikkel Love peaks olema, sest seda nime kandis üks bänd, millel on ka plaat "Love". Minu meelest oleneb kõik kirjutajatest. Kui inimesed tahavad 68 samanimelisest laulust kirjutada, küllap me need siis ka ära mahutame. Esialgu pole keegi tahtnud... Andres 6. november 2005, kell 17.22 (UTC)
Kui mulle meeldib üle kõige Vello Orumetsa laul Vihm, siis saaks see põhiartikkel endale külge küll äärmisel tobeda viite Vihm (laul). Peremees 6. november 2005, kell 14.39 (UTC)
Minu meelest on selline pealkiri normaalne, kui mitte arvestada, et mitu laulu võivad sama nime kanda. Selliseid "tobedaid" viiteid leidub igal sammul;) Üldjuhul küll viidataks leheküljele "Vihm (täpsustus)". Andres 6. november 2005, kell 17.22 (UTC)