Arutelu:Nikola I Petrović

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mul ei ole selge, kas dünastia nimes on Njegoš või Njeguš ja kas koht, kus Nikola sündis, on Njegoš või Njeguš. Andres


Laste nimede õigekirja tuleb kontrollida. Ka "Omerpaša" ei saa õige olla.

Palun kasutage ajavahemike märkimisel mõttekriipsu. Kui on märgitud ainult aastaarvud, siis ei jäeta numbrite ja kriipsu vahele vahet.

Nime ees olevat tiitlit ei käänata, kui see on ühesõnaline (näiteks "prints"), küll aga käänatakse näiteks "Walesi prints".

Artikli kompositsioon on segane. Elulugu on pooleli. Pikalt on juttu Montenegro ajaloost, seostamata seda otseselt Nikolaga. See materjal kuulub pigem Montenegro ajaloo alla, kuigi kindlasti on siin Nikola teened. Andres 20:05, 28 Feb 2005 (UTC)

Olen nõus. Nimesid tuleb kontrollida ja artikkel lõpetada, osa teksti visata Montenegrosse. Omerpaša on kindlalt vale, pakun ise Omar-paša (paša nimega Omar). Heameelega jätaksin selle töö Egonile, kes vist seda artiklit kõige rohkem kirjutanud on. Ise ei oskaks ma muud kui allika lõpuni tõlkida-ümber jutustada. Taivo 16:30, 1 Mar 2005 (UTC)
Egoni peale ei maksa loota. Üks asi veel: lahingute nimed peaksid võib-olla olema eraldi artiklite pealkirjad. Andres 16:51, 1 Mar 2005 (UTC)
Hea küll. Võtan selle ka enda peale. Taivo 17:25, 1 Mar 2005 (UTC)

Nikola kõige kuulsam tütar oli printsess Jelena, patsifist ja humanitaarteadlane, kes abiellus Itaalia kuninga Vittorio Emanuele III-ga.

Kas "humanitaarteadlane" on toortõlge "humanitarian"'ist?

Küllap vist. Arvan, et selle võib üldse ära jätta. Andres 21. veebruar 2008, kell 14:23 (UTC)

Mõned lingid:

Kumb kahest viimasest dokumendist on olulisem? Üks neist peaks olema ka artiklis, välislinkide all.


Aastal 1860 pärast oma onu vürst Danilo II Petrovići mõrvamist naasis Nikola kaheaastase intensiivse õppimise tulemusel omandatud haridusega Pariisist Montenegro tollasesse pealinna Cetinjesse, et võtta vürstina üle Montenegro valitsemine.

Kas ta mõrvas oma onu? Andres (arutelu) 5. oktoober 2012, kell 09:28 (EEST)[vasta]

Cap d'Antibes ei ole ju asula, vaid neem?  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu25. august 2014, kell 18:49 (EEST)[vasta]