Arutelu:Napoleon III

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas vastab tõele kirjanduses leiduv väide, et ta oli adopteeritud Napoleon I poolt enne Napoleon II sündi?

ehkki kronoloogiliselt on see võimalik, ei usu, et see on õige. Ka ükski inglisekeelne biograafia seda ei maini. Tal olid ikka vanemad olema, kes teda kasvatasid --Dj Capricorn 3. juuli 2007, kell 14:14 (UTC)
Ma mõtlen just seda, et esimesel Napoleonil pidi olema troonipärija ka enne poja sündi.
The throne was hereditary in Napoléon I's direct, legitimate and natural (ie., of the body) male line, excluding women and their issue (art. 3). Napoléon could adopt a son or grandson (aged 18 or more) of one of his brothers, if he had no children of his own. No other adoptions were allowed (Art. 4). In default of Napoléon's line (of the body or adoptive), the succession called Joseph and his line (art. 5), followed by Louis and his line (art. 6). [1] Napoleon III sai 18-aastaseks 1826. aastal. Seega pole see vist ikka võimalik.
Sellele küsimusele vastates saab ju tugineda ainult kirjandusele. Andres 3. juuli 2007, kell 13:46 (UTC)
Kirjandust on ju igasugust ja erineva usutavuse tasemega.

Eks sääraseid küsimusi võib tekkida küll, kuna Napoleon III oligi ju teatud mõttes Napoleon I lapselaps. Napoleon III oli nimelt Josephine de Beauharnais (kes oli Napoleon I esimene naine) tütre (esimesest abielust muidugi) ja Napoleoni vennapoeg. Piku 9. märts 2008, kell 22:53 (UTC)

Tema valitsemise lõpuaasta suhtes on teatud ebakindlus: ametlikult, valitud rahvaesinduse poolt, lõpetati keisririik alles 1871.

Huvitav kas eestikeelne viki on ainuke koht kus ta eesnimeks Claude on märgitud, niipalju kui ma olen kuskil näind olevat ta ikka Charles -- Ahsoous 13. november 2008, kell 08:31 (UTC)