Arutelu:Muusikastiilide loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

REDIRECT Muusikastiilide loend või mis? Taivo 10:17, 29 juuni 2005 (UTC)

Jah, võiks küll. Mul oli nagu meeles, et kuskil selline loend oli olemas, aga kõik on vist üle viidud leheküljele Muusika mõisteid. Aga Lulu paneks vist suurema osa siit ühe stiili alla. Andres 10:35, 29 juuni 2005 (UTC)

Jah. Enamik sellest on popmuusika stiilid ju. Selle peaks selgeks rääkima, milline yldmõiste jääks põhiliseks. Tean väga hästi, et fännid hakkavad karjuma kohe, kui miski yldmõiste tekitada. Raffale meeldib "muusika", aga mitte "popmuusika", "levimuusika", "kerge muusika" vms. Ka "rokkmuusika" ei sobi: a) minu arvates kole kirjapilt, kui nii kirjutada, aga "rock muusika" või "rock music" läheks jälle veelgi rõvedamaks, ning b) see oleks tiba kitsas mõiste, sellest jääks nii mõndagi välja... Aga nii nagu praegu on, et "muusika"... see ka ei lähe kohe mitte, sest muusikat on ju palju rohkem... Mis teha? /Lulu/

Võib ju teha siia alajaotused ning panna popmuusika stiilid alajaotuse "popmuusika" alla (kahe tärniga). Tõsi küll, levimuusika austajad rockmuusikat popmuusika alla ei paigutaks. Teine variant: teha eraldi alapealkirjad: "Süvamuusika stiilid" ja "Levimuusika stiilid". Andres 06:42, 2 juuli 2005 (UTC)

Loendi struktuur[muuda lähteteksti]

Pakuks välja järgmise jaotuse, kus oleks neli suuremat jaotust: süvamuusika, levimuusika, rahvamuusika ja sakraalmuusika.

Muusikastiilide loend (süvamuusika)

keskaja muusikastiilid
keskaja liturgiline muusika (viitega sakraalmuusikale)
keskaja ilmalik muusika (tantsud, rüütlimuusika jne)
uusaja muusikastiilid
renssaans
barokk
klassitsism
romantism
kaasaegsed muusikastiilid
impressionism
ekspressionism
seeriamuusika
atonaalne muusika
jne

Muusikastiilide loend (levimuusika)

dzässmuusika
popmuusika
rokkmuusika
jne

Muusikastiilide loend (rahvamuusika)

Euroopa rahvaste muusika
Eesti rahvamuusika
jne
Aasia rahvaste muusika
India rahvaste muusika
Hiina rahvaste muusika
jne
Aafrika rahvaste muusika
Ameerika põlisrahvaste muusika
Lõuna- ja Kesk-Ameerika põlisrahvaste muusika
Põhja-Ameerika põlisrahvaste muusika
Ameerika uusasunike muusika
Ameerika neegrite muusika
Valgete ameeriklaste muusika

Muusikastiilide loend (sakraalmuusika)

Kristlik (liturgiline) muusika
Budistlik sakraalmuusika
Hinduistlik sakraalmuusika
Islami sakraalmuusika
jne

Põhiline jaotus oleks ikka "Muusikastiilide loend", millele (sulgudes) oleks täiendus.

Ning yle kõige, täpsustuslehekylg: Muusikastiilide loend, kus oleks need neli suuremat alajaotust: Muusikastiilide loend (süvamuusika), Muusikastiilide loend (levimuusika), Muusikastiilide loend (rahvamuusika), Muusikastiilide loend (sakraalmuusika).

Millised on arvamused? /Lulu/

Minu arvamused. Ei ole mõtet seda lehekülge tükeldada. Kui tükeldada, siis peaksid pealkirjad olema stiilis "Süvamuusika stiilide loend" jne.

"Roknroll" minu meelest küll õige ei ole. Andres 19:34, 1 juuli 2005 (UTC)

Vist küll. Vist tegin valesti, et selle artikliga jändama hakkasin. Taivo 19:55, 1 juuli 2005 (UTC)

Kui puäntillism tõesti on muusikastiil, siis viitab see igatahes praegu ainult maalikunsti voolule. --Kamma 5. aprill 2007, kell 18:33 (UTC)


Aga... aga... kas näiteks kantrirock või popkantri või sihukesed ka siia lähevad? Jürka 5. aprill 2007, kell 18:39 (UTC)

Ma arvan, et need pole enamasti iseseisvad stiilid ja nende kohta üldjuhul eraldi artikleid vaja pole. --Kamma 5. aprill 2007, kell 18:44 (UTC)

Ma nii ei ütleks... Ma usun, et artiklid nende kohta kuluks huvilistele kindlasti ära (kuigi vaevalt, et keegi neid lähi- või kaugtulevikus kirjutama viitsib hakata)... se's mõttes, et kindlasti oleks nende kohta palju öelda, neil oma ajalugu, omad artistid, omad... misiganes asjad...

Aga pigem küsimus oleks see, et kas teda võetakse kui mingit "kombineeritud stiili", st mitte puhast stiili vm, et seepärast ei peaks ta listis olema... Samahästi võiks ju mõni mees hakata jazzheavy't vm esitama... kui oskab. Aga lihtsalt, kas siin listis on just need tüved või ükskõik, mis stiili maailmas kombineeritud kokku on? Jürka 5. aprill 2007, kell 19:09 (UTC)

Minu meelest on vajalik, et mõiste kui ka nähtus ise oleksid olemas. Muid piiranguid ei poolda. Andres 6. aprill 2007, kell 10:02 (UTC)
Selge... siis kõik stiilid, mis on reaalselt esinenud... Arvan samuti... Jürka 6. aprill 2007, kell 10:53 (UTC)

Asjad, mis ei ole muusikastiilid, loendist välja[muuda lähteteksti]