Arutelu:Miil

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

1 geograafiline ehk saksa miil = 7,42 kilomeetrit

Kahtlen selles väites. Geograafiline miil on minu teada ühele minutile vastav kaarepikkus ekvaatoril. See on aluseks meremiili mõistele. Siim 21:02, 2 Nov 2004 (UTC)

See taani või saksa miil defineeriti kui 4 minutile vastav vahemaa (nii et tegu on vist siiski samuti geograafilise miiliga) ja seda kasutati ka veel 20. sajandi keskelgi. Ahsoous 21:53, 2 Nov 2004 (UTC)

Minule on miskipärast jäänud mulje, et maamiil defineeritakse jalgades, mitte jardides Ahsoous 21:12, 2 Nov 2004 (UTC)


Rooma miil küll ei kuulu briti mõõtühikute süsteemi. Arvan, et selle kohta võiks olla eraldi artikke. Andres 09:07, 10 May 2005 (UTC)

Lähtusin inglise wiki struktuurist. Rooma miil on minu arusaamist mööda siiski praegu kasutatavate miilimõõtude eelkäija.--Boy 11:44, 10 May 2005 (UTC)
Vähemalt nime poolest ta eelkäija muidugi on, aga miilid on kasutusel olnud paljudes maades, nii et praegune esimene lause on minu meelest küll eksitav. Muide, pikki miile nimetatakse eesti keeles ka penikoormateks.
Ma pidasin silmas seda, et erinevate miilide kohta võivad olla ka eraldi artiklid, mitte et Rooma miilil ei oleks mingit seost briti miiliga. Andres 12:22, 10 May 2005 (UTC)
Jah, nõus võiksid olla eraldi atiklid. Samas oli artikli avalause ka eelnevat sisu arvestades segadust tekitav. Artikkel rääkis ka saksa ja standardmiilist, mitte ainult briti mõõtühikusüsteemi omast. Seepärast mõtlesin, et võiks siis juba kõigis erinevatest miilidest juttu olla ning avalauset täiendada. Samas, veelkord, minupoolest võib Rooma miili jaoks ka eraldi artikli teha. P.S. vist peaks tegema ka täpsustuslehekülje sõnale miil, sest see tähendab ka puusöe tootmiseks kasutatud põletuskohta --Boy 17:51, 10 May 2005 (UTC)
Avalause on praegugi eksitav. Miile on olnud igasuguseid paljudes maades, kuigi need ei ole enam käibel. Mul ei ole ka midagi selle vastu, et siin Rooma miilist ja teistestki miilidst juttu on, aga teeksin siiski eraldi artikli, nagu teistestki miilidest. Ka meremiilist on eraldi artikkel. Andres 18:53, 10 May 2005 (UTC)