Arutelu:Mianyang Shi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mianyang on keskasula, nii väidab inglise viki. Andres 9. august 2011, kell 10:40 (EEST)[vasta]

Põhjusmõtteliselt võiks sellel artiklil olla KNABi põhinimi Mianyang. Kas mõnes vikis on veel eraldi artiklid neist, mida inglise vikis city proper'iteks kutsutakse? Ainuke asi, mida city proper'i juures nimetada, paistab olevat elanike arv ja seegi saadakse vist kokkuleppeliselt kindlate linnarajoonide või muude üksuste vastavate näitajate liitmisel või on siis tegu siin-seal erinevate hinnangutega. Kas antud juhul on city proper enamvähem sama mis Fuchengi linnarajoon? Ehk siis tundub, et tegelikult pole neid n-ö keskasulaid olemas ja peaaegu alati peetakse ühele või teisele linnale viidates silmas kogu haldusüksust. Noh, saab ju rääkida teatud elanike arvuga kesksest või tihedama asustusega alast, aga kui sel muud sisu pole, siis tundub vastava märksõna tegemine kunstlik. Sama hästi võiks teha artiklid Metsa-Mianyang ja Lage-Mianyang, ühes räägitaks metsaga kaetud aladest, teises ülejäänutest, mis oleks mõnel juhul praktiline ja poleks ka vale. 88.196.241.249 9. august 2011, kell 11:57 (EEST)[vasta]

Üldjoontes nõus. Aga see tuleb ka Andresele selgeks teha. Mina seda ei suuda. Inglise vikist lugesin välja, et nõndanimetatud keskasula moodustab siiski kaks linnarajooni. --Metsavend 9. august 2011, kell 12:52 (EEST)
Leian, et see, et keskusasula kohta on vähe andmeid saadaval, ei tee seda olematuks. Kui ma midagi segi ei aja, siis Hiinas avaldatakse rahvaloenduse andmete hulgas ka selliste asulate elanike arvud. Seda, kas keskasulaks võib lugeda ühtede või teiste linnarajoonide territooriumi, tuleb igal konkreetsel juhul teada, siin ei ole ühtset reeglit. Kui haldusüksus on saanud nime asula (linna) järgi, siis on see asula kindlasti ka olemas. Peale selle, ajaloos on asula paremini piiritletud.
KNAB-is tavaliselt põhinimes liigisõna ära ei tooda (ja sageli on ühes kirjes jutt mitmest objektist), aga see ei tähenda, et me ei võiks eri objekte eristada. Igatahes KNAB eristab 2. järgu haldusüksust ja asulat, kuigi annab sama põhinime.
Kuidas ei ole keskusasulaid olemas? Mis mõttes? Mulle jälle tundub, et mitteeristamine on oportunistlik ja hägustab infot. Andres 9. august 2011, kell 13:57 (EEST)[vasta]