Arutelu:Mängukaardid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest peaks selle artikli nimi olema "Mängukaardid". Ja alustada tuleks komplektist. Andres 11. detsember 2005, kell 20.07 (UTC)

Mängukaart on tavaliselt ristküliku-kujuline, ümardatud nurkadega, tugevast paberist või plastikust valmistatud käepärane vahend kaardimängude mängimiseks

Vahend kaardimängude mängimiseks on ikkagi kaardipakk. Ühe kaardiga ei tee midagi. Andres 11. detsember 2005, kell 20.27 (UTC)
Jajah, seda me arutasime juba Arutelu:Kaart juures. Siis tundus, et õige pealkiri peaks olema ainsuses. Mis puutub sellesse, et ühe kaardiga ei tee midagi, siis, asjasse syvenedes pean ytlema, et siiski, on ka kaardimänge, mida tõepoolest mängitakse ka yhe kaardiga. Sellest saab lähemalt kirjutada artiklis Kaardimäng, kui ma sinna jõuan. --Lulu 12. detsember 2005, kell 08.59 (UTC)
Ei, ei tundunud. Tookord Sa pakkusid pealkirja "Mängukaardid". Mina leidsin, et ei saa öelda, et sõna "kaart" võib tähendada "mängukaardid". Samuti oli juttu sellest, et kui artikli loomulik pealkiri on "Mängukaardid" (mida ta minu meelest ongi), siis ei tule see artikkel arvesse otsustamisel, mis pealkiri panna täpsustusleheküljele.
Kas see üks kaart, millega mängitakse, võetakse kaardipakist? Kui jah, siis on mängukaardid (mitmuses) ikkagi primaarne. Kui aga mitte, siis on tegemist ühe teise asjaga, mille nimi lihtsalt juhtumisi langeb kokku tavalise mängukaardi nimega.
Sõna "mängukaart" on ka palju haruldasem ja vaevalt keegi hakkaks otsima juttu mängukaartidest selle pealkirja all. Ta otsiks kas "kaardid" või "mängukaardid" või "kaardimäng" või ehk "kaardimängud". Võib-olla ka "kaardipakk". Andres 12. detsember 2005, kell 18.14 (UTC)

Ma ei usu, et 5 aastaga (1375–1380) levisid mängukaardid üle kogu Euroopa. Taivo 12. detsember 2005, kell 18.16 (UTC)

Nunuh, aga kiiresti ja laialdaselt nad just nendel aastatel levisid. Parandasin veidi sõnastust. --Lulu 12. detsember 2005, kell 18.55 (UTC)

Minu meelest kõlab ikkagi väga imelikult, kui öelda, et mängukaart on vahend kaardimängude mängimiseks. Pealegi öeldakse hiljem, et kaartidega tehakse ka muid asju. Ja ka see on ilmelik, et esimene lause räägib mängukaardist, kogu ülejäänud artikkel mängukaartidest.
Minu meelest oleks palju loomulikum defineerida kõigepealt mängukaardid ning seejärel neid kirjeldada, sealhulgas üksiku kaardi kaudu. Mulle tundub pealegi, et struktureeritud komplekt (kaardipakk) on mängukaartidele olemuslik. Andres 12. detsember 2005, kell 18.20 (UTC)

Teisaldasin. Tavaliselt me artiklite nimetustes mitmust kyll ei kasuta, aga see on siis yks erandeid. --Lulu 12. detsember 2005, kell 18.55 (UTC)


kas selliste järjestuvate vandaalitsemiste tagasivõtmiseks on olemas mingid spetsvahendid või tuleb lihtsalt käsitööd teha--Hendrix 3. jaanuar 2008, kell 17:26 (UTC)

Minul on nii, et kui viimase paranduse juures vajutada "tühista", siis tühistatakse kõik sama tegija viimased järjestikused parandused. Kui see Sul ei peaks töötama, siis tuleb lihtsalt uuesti salvestada viimane puhas versioon. Andres 3. jaanuar 2008, kell 17:52 (UTC)