Arutelu:Linnart Mäll

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Parem oleks tema kohta öelda "budoloog". Andres 8. september 2006, kell 11:02 (UTC)

Ei, kindlasti mitte. Mäll ei ole spetsiifiliselt kunagi olnud ega tahtnudki olla "budoloog". Asjaolu, et ta on palju kirjutanud ja tegelenud mahayana budismi erinevate aspektide ja tekstidega, on vaid yks aspekt. Samuti on ta kirjutanud ja tegelenud ka hinduismi, taoismi, konfutsionalismi jpm-ga. Õige on ikkagi "orientalist". Võiks aga lisada ehk veel "lingvist ja tõlkija". --Lulu 8. september 2006, kell 11:36 (UTC)
Jah, "tõlkija" küll. Aga budoloogiks ma nimetaksin teda sellepärast, et teadlasena on ta tegelnud just budoloogia alal. Ja minu teada peab ka ta ise end just budoloogiks. Teistest orientalistika valdkondadest on ta kirjutanud populariseerivaid töid (sealhulgas tõlked esti keelde). Muidugi ma ei tea kõiki tema töid, aga niisugune on üldmulje. Andres 8. september 2006, kell 12:29 (UTC)
Mis siin ikka vaielda, paneme mõlemad. --193.40.5.245 8. september 2006, kell 23:53 (UTC)


Mäll on alati ise väitnud et ta on lihtne akadeemiline lhotsava .

Ta on suutnud siiani elada ilma budismi praktilist poolt tundmata ja teadmata. Loogiline järeldus sellest , tema kohta vöib kasutada vabalt möistet :lääne akadeemilise hoiaku ja suunitlusega eklektiline - lhotsava.


Palun lisa viide Udami intervjuule. Andres 10. november 2006, kell 23:03 (UTC)


Mäll on nõukogude okupatsiooni ajal olnud KGB poolt jälitatud, võiks isegi öelda represseeritud.

Mida see ütleb? On tarvis rohkem konkreetsust. Andres 19. november 2006, kell 12:45 (UTC)

Panin lingi juurde kus sellest juttu on.* Eesti Orientalistika kirjutamata ajaloost

Nujah. KGB hoidis ju kõigil, kes midagi tegid, silma peal. Sedasama võiks lisada peaaegu igayhe eluloosse. Tegelikult poleks tõesti mõtet selliseid asju märkida, pigem täiendada artiklit KGB alalõiguga KGB tegevus Eestis või artiklit Nõukogude okupatsioon Eestis alalõiguga jälitamine ja repressioonid vms, kus saaks piisava yldistusega see temaatika lahti kirjutada. --Lulu 27. november 2006, kell 12:18 (UTC)
Arvan, et võiks siiski mainida, kui midagi konkreetset on ütelda. Andres 27. november 2006, kell 13:57 (UTC)

Ma ei leidnud ühtki surmateadet, kus oleks surmakohta mainitud. Kas on tõsi, et ta suri Tallinnas vähki? Andres 14. veebruar 2010, kell 12:21 (UTC)


Tõlkisin jupi inglisvikit. Paraku polnud seal viiteid, need tuleb alles juurde otsida. --Oop 21. veebruar 2010, kell 00:54 (UTC)


Muuseas Mäll ei osalenud Dandaroni protsessil tunnistajana.Ta oli kyll kutsutud kuid istungist osa ei vötnud.

Kuidas seda tõendada? Tänases Diplomaatiaski kirjutab Andres Herkel: "Kohtusse tunnistajaks kutsutud Mäll paistis silma julgete etteastetega. See põhjustas ta akadeemilise karjääri katkemise." Kuidas seda siis mõista? Milles tema julged etteasted seisnesid? Andres 5. märts 2010, kell 13:21 (UTC)

_________________________________________________________________

Kood Dandaroniga pandi kinni ka tema parim opilane Montlevitsh ,tema vastu andis Mall tunnistusi.Montlevitsh elab Sankt-Peterburis ja temaga on voimalik sel teemal vestelda,kuidas ta istus kinni ja hiljem hullumajas aastaid veetis.

Nyydseks on ta yks juhtivaid tibetolooge ja tolkijaid.


Minu meelest küll oli ta eelkõige budoloog. Aga siis võiks pigem kirjutada, et oli budoloog, indoloog ja sinoloog. Andres (arutelu) 2. märts 2013, kell 23:42 (EET)[vasta]


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 14:09 (EEST)[vasta]

Link raadiosaatele[muuda lähteteksti]

Link raadiosaatele tuleb teisiti vormistada. Andres (arutelu) 27. september 2014, kell 18:12 (EEST)[vasta]

Türgi Kultuuri Kongress[muuda lähteteksti]

Siin on link Türgi Kultuuri Kongress, ent veebist ei leia selle kohta midagi. Mis see täpsemalt on? Selle tähelepanuväärsus?--Estopedist1 (arutelu) 18. september 2018, kell 11:37 (EEST)[vasta]

Artikleid, intervjuusid ja esinemisi[muuda lähteteksti]

See peatükk tuleb liita välislinkidega ja seejärel vaadata, et välislinkide all oleksid ainult kõige tähtsamad asjad. Iga esinemine, intervjuu ja artikkel ei ole oluline. - Neptuunium ❯❯❯ arutelu 16. jaanuar 2019, kell 13:32 (EET)[vasta]

Põhimõtteliselt võib ju ka hoida Mälli enda tekstid lahus tema kohta kirjutatust, aga jah, korrastada ja katkiste linkide asendust otsida tuleb siin veel omajagu. Õigekirjaga on ka nigu on. --Ehitaja (arutelu) 16. jaanuar 2019, kell 13:35 (EET)[vasta]