Arutelu:Liitfunktsioon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Definitsioon on täiesti vale. Liitfunktsiooni argumendid kuuluvad seesmise funktsiooni argumentide hulka. Andres 21. detsember 2006, kell 06:51 (UTC)

Minu arust see küll vale pole. Definitsioon ütleb, et liitfunktsioon on funktsioon, mille argumendiks on funktsioon. On loogiline, et sellel funktsioonil on omakorda argumendid. Pealegi kui õelda, et liitfunktsiooni argumendid kuuluvad seesmise funktsiooni argumentide hulka siis kuidas vaadelda sellisel juhul liitfunktsioone, mis koosnevad mitmest erinevast funktsioonist?--Animagi 21. detsember 2006, kell 07:11 (UTC)
Esiteks, funktsioonid ei jagune liht- ja liitfunktsioonideks. Liitfunktsioonist räägime siis, kui funktsioon on avaldatud funktsioonide kompositsioonina (st, teatud funktsiooni väärtus võetakse teise funktsiooni argumendiks jne).
Teiseks, funktsioonide kompositsioon puhul on liitfunktsiooni argumendiks esimese (seesmise) funktsiooni argument. Mitme funktsiooni kompositsiooniga on tegemist, pole oluline. Näiteks kui meil on funktsioon (2x)2, mida vaatleme lineaarfunktsiooni ja ruutfunktsiooni kompositsioonina, siis selle funktsiooni argument on ju x, mitte funktsioon f(x)=2x. Andres 21. detsember 2006, kell 08:07 (UTC)
Ei hakka sinuga vaidlema Andres. Matemaatika ei ole minu põhiala. Arvan, et selle ja ka teiste minu poolt loodud matemaatika alaste artiklite puhul oleks targem nõu küsida oma ala asjatundjatelt.--Animagi 4. jaanuar 2007, kell 12:32 (UTC)