Arutelu:Leisi (Saaremaa)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Arutelu:Leisi (Pöide))

Pealkiri võiks vabalt olla ka "Leisi". Teised kohad on "obskuursed", nii et võiksid jääda täpsustuse alla. Andres 4. august 2006, kell 16:58 (UTC)

Tegelt eelistaksin nii, et leisi valla keskuse leisi aleviku nimi on leisi ja see siin jääb seniseks. saarlased teavad leisi alevikku paremini kui seda leisit. usun, et alevikku otsitaks ennem. mida arvate? avjoska 4. august 2006, kell 17:10 (UTC)

Sul on õigus. Leisi olgu aleviku kohta, muud olgu leheküljel Leisi (täpsustus). Andres 4. august 2006, kell 17:42 (UTC)
Kas siia jätta "Leisi (Pöide)" või teisaldada lehele "Leisi küla"? Minu loogika ütleb, et "puhtad" nimed oleksid hierarhilises järjekorras - kõigepealt linnanimed, siis alevid, alevikud, külad. st. "Leisi" on linna artikli pealkiri, (kui selline linn olemas on), kui on samanimelised väiksemad jubinad, saavad need täiendi "alev", "alevik", "küla" vms. Kui samanimelisi on mitu, siis paneks täpsustuse (külade puhul valla), näit.: "Kõrkküla (Aseri)". Kuidas tundub mõte?

Ehk siis antud juhul - artikkel "Leisi" on alevik, ülejäänud on "Leisi vald", "Leisi küla", "Leisi jõgi"--Ken 8. august 2006, kell 14:47 (UTC)

Jah, see põhimõte on mõistlik. Aga ehk jätaks Leisi puhul nii, nagu on, sest Leisi alevik koosnes varem ametlikult kahest Leisi külast (Leisi I ja Leisi II). Andres 8. august 2006, kell 18:50 (UTC)