Arutelu:Lehekülgede saalimine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Esiteks, kas siin on segment sama asi, mis mälusegment Inteli arhitektuuris? Kohati jääb tekstist mulje, et tegemist on hoopis leheküljega (page).

Teiseks, selle artikli keel on lihtsalt kohutav. Priitp 00:12, 15 Nov 2004 (UTC)

Priit, palun ole konstruktiivne. Kui keel on kohutav, siis võta midagi ette. Andres 12:58, 15 Nov 2004 (UTC)

ega jah.. sai kiirkorras tehtud see artikkel, tõlkeks ühele õpilasele. Page tundus küll segment minu jaoks teatud arvutisõnastiku järgi. Samas kui midagi valesti on võib ju alati parandada, minu arust pole Eesti keeles kusagil selliste asjade kohta materjali või kui on siis on see veel segasem kui mina selle kirjutasin. Pigem mingitele friikidele, kes üritavad oma tehno-sõnavaraga teistest üle olla. Samas kus viga näed laita seal tule ja aita.. ega ma ise kah väga rahul ole sellega, aga vat ei osanud paremini kah teha. Kusagilt peab ju alustama

Sdogi

Küll me koos selle ära lihvime. Andres 19:57, 15 Nov 2004 (UTC)
Inglise keeles tähendavad segment ja page erinevaid asju. Kui me tõlgime page segmendiks, siis kuidas nimetada segmenti? Muide, millina arvutisõnastik sellise vaste välja pakkus?
Silumiseks oleks hea näha originaali. Priitp 21:20, 15 Nov 2004 (UTC)
Teaduse ja tehnika seletav sõnaraamat annab paging'i vasteks "lehekülgede saalimine". Arvan, et see on just see, millest siin juttu on.
Originaal on inglise viki artikkel en:Paging. Andres 08:11, 16 Nov 2004 (UTC)
Teaduse ja tehnika sõnaraamatus on see mõiste vananenud kujul. Tänapäevane on vastavalt AKIT-ile "lehtsaalimine" (vt https://akit.cyber.ee/term/7677-lehtsaalimine). Kuriuss (arutelu) 26. veebruar 2022, kell 19:16 (EET)[vasta]