Arutelu:Lapimaa lään

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Elanike arvu ja pindala jaoks on ju tabel olemas. Ülejäänud tabelit sisalduvat infot (sh vappi asendi kaarti) me ju ei dubleeri. Pindalast, rahvaarvust ja nt keskusest-pealinnast oleks tekstis mõistlik juttu teha seoses nende muutumisega; nt kui osa läänist liidetakse mõne teise lääniga või on kirjeldatud lääni rahvaarvu muutumist (mitme aastakümne vältel) - selle suurenemist või vähenemist. - Urmas 22. november 2005, kell 12.07 (UTC)

Minu meelest on nii, et lugejal peab olema võimalus valida, kas ta tahab andmeid tekstist või tabelist. Tabel on ju ainult abivahend põhiandmete kiireks kättesaamiseks. Kui tuleb üksikasjalikum käsitlus, siis ei ole mõeldav, et näiteks praegune rahvaarv tuleb vaadata tabelist, teised andmed rahvastiku kohta on aga tekstis. Ka vappi või lippu võib tekstis mainida seal, kus jutt on tähistest ja sümbolitest. Andres 22. november 2005, kell 12.19 (UTC)
Kui tekstis on toodud ka teised rahvaarvud (varasemate aastate kohta), siis ongi tegemist ülevaatega muutustest (nt rahvaarvu suurenemisest-vähenemisest), mida ülal nimetasin. Tänane rahvaarv eraldiseisvana on lõpptulemusena kahjuks ka segadusttekitav (kui ühte neist uuendatakse, kuid teist mitte; kui teksti sisse ei märgita, mis aasta andmetega on tegemist jne). Kui kirjutada, et Lapimaa on pindalalt Soome suurim lään, siis pole sellel pindalanumbril üksikuna absoluutselt mitte mingisugust mõtet. Teine lugu on, kui selle väite kirjelduseks lisatakse tabel või diagramm, kus on toodud kõikide Soome läänide, sh Lapimaa pindala, et tabelist või diagrammilt selguks, kui suur Lapimaa ülekaal on. Asjale annab mõtte võrdlus, mitte miski muu. - Urmas 22. november 2005, kell 12.44 (UTC)
Teksti on võimalik täiendada, muuhulgas nii, et tekib ka võrdluse võimalus. Aga kui ma loen pindala kohta, et see on Soome suurim, siis ma tahan ju ikka veel teada, kui suur see on. Näiteks Eesti pindala ma tean peast ja sellega saan ma ikka võrrelda. Andres 22. november 2005, kell 12.51 (UTC)
Soome suurim tähendab võrdlust Soome omadega.
Mida ütleb Sulle fakt, et Mongoolias on 840 km² niisutatavat maad. On seda palju? Vähe? Kuidas sellesse suhtuda? - Urmas 22. november 2005, kell 12.55 (UTC)
Ma saan aru küll, et võrdlus on tähtis. Ja tulebki mõelda sellele, kuidas arvud kõnelema panna. Aga see ju ei tähenda, et absoluutarvu poleks tarvis ära tuua. Andres 22. november 2005, kell 13.02 (UTC)

Võib-olla oleks informatiivne ära tuua Lapi lääni elanikkonna jaotus emakeele järgi: soome 97,45 %, saami 0,8 %, vene 0,38 %, rootsi 0,18 % http://pxweb2.stat.fi/database/StatFin/vrm/vaerak/vaerak_fi.asp

Muidugi. Aga võib-olla sobiks see paremini artiklisse Lapi maakond. Andres 29. august 2010, kell 12:15 (EEST)[vasta]