Arutelu:Korruptsioon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Alajaotuses "Korruptsioon Eestis" on uudis. Andres 28. juuli 2006, kell 10.06 (UTC)

Uudist ei ole, on intellektuaalse omandi vargus. Politseileht nr 8/2004. --Oop 17. juuni 2011, kell 13:01 (EEST)[vasta]

Tõstan jupi välja. Kuskil võiks refereerida. --Oop 17. juuni 2011, kell 14:08 (EEST)[vasta]

Korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiirangute rikkumise ilmekas näide oli 2003. aastal Kaitseministeeriumi endise kaitsepoliitika asekantsleri Margus Kolga juhtum. Viimane anti kaitsepolitsei uuritud kriminaalasjas kohtu alla süüdistatuna ametiseisundi kuritarvitamises, võltsimises ja riigisaladuse avalikustamises. Süüdistuse kohaselt rikkus M. Kolga korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiiranguid ning tellis ministeeriumi poolt mitme aasta jooksul tõlketöid oma emale kuuluvast OÜst Kerti.
Tõlketööde tegemiseks sõlmis ta isiklikult Kaitseministeeriumi kantsleri ülesandeid täites oma ema firmaga vastavasisulise töövõtulepingu. Kriminaalasjas kogutud materjalide põhjal oli tõlketööde tegemise põhiline initsiaator ning tõlgitud materjalide vastuvõtja Kaitseministeeriumi poolt just Margus Kolga. OÜst Kerti sai peale asekantsleri varalist kasu muu hulgas tema elukaaslane, kes oli enamikul juhtudel vahetu tõlkija. Samas said OÜst Kerti töötasu teisedki M. Kolga sugulased ja tuttavad. Kõnealuse kriminaalasja puhul tuleb märkida ka fakti, et pärast kriminaalmenetluse alustamist üritas M. Kolga rikkumist varjata, võltsides seejuures Kaitseministeeriumi ja OÜ Kerti vahel sõlmitud lepingut. Kohus mõistis Margus Kolga toimepandud kuritegudes süüdi ning karistas teda rahalise karistusega.

Eesti korruptsioonijuhtumeist peaks tegelikult olema eraldi artikkel, kuhu neid saaks vähehaaval lisada. --Oop 17. juuni 2011, kell 14:10 (EEST)[vasta]