Arutelu:Koonus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See artikkel räägib koonuse erijuhust. Koonuse põhi ei pruugi olla ring. Ringkoonus aga ei pruugi olla "püstine".

Koonust mõistetakse kolme moodi: sirgetega piiratud kehana, selle keha pinnana ning külgpinna ja põhjaga piiratud kehana.

Matemaatikas on ka teisi koonusemõisteid. Andres 7. mai 2009, kell 09:44 (UTC)

Endiselt on juttu koonuse erijuhust püstringkoonusest. Tõsi küll, sageli mõeldaksegi koonuse all just seda. Siis võib seda sõnastada ka nii, et tuleks rääkida ka selle tavalise koonuse üldistustest.

Praegu on artiklist arusaamine olenev artiklist Kooniline pind, mida pole.

Kuidas on koonus vektorruumis seotud mõistega, mis on artikli alguses defineeritud? Andres 8. mai 2009, kell 18:49 (UTC)


Praegune esitus ei ole sidus. Nähtavasti on artikkel ümber tehtud, aga koonuse definitsiooni on raske siduda järgneva koonuste liigitusega. Peale selle ei tule artiklist üldse välja, et koolis nimetatakse koonuseks pöördkoonust. Andres 7. detsember 2009, kell 21:32 (UTC)

Nagu paljude teiste matemaatiliste teemade juures, on siin raskus selles, kuidas ühitada tuttavast erijuhust ja kõige üldisemast mõistest lähtuv esitus. Andres 7. detsember 2009, kell 21:34 (UTC)

Ei, see pole ümber tehtud. Andres 7. detsember 2009, kell 21:43 (UTC)

Minu meelest on praegune esitus halb, mistõttu toimetamismärkus oleks omal kohal. Andres 12. jaanuar 2010, kell 20:48 (UTC)