Arutelu:Kogumikalbum

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Selle definitsiooni järgi on ju enam-vähem kõik albumid kogumikalbumid. Andres 17. juuni 2008, kell 14:28 (UTC)

Kogumikalbum peaks olema album, mille on kokku pannud koostaja ja seda välja kasutatakse albumi infokastis. --Tiuks 17. juuni 2008, kell 14:35 (UTC)
Siis tuleb siinset definitsiooni muuta. Ja greatest hits-albumid ei pea olema kogumikalbumid. Andres 17. juuni 2008, kell 14:50 (UTC)
Välja tõstetud:

*Ühe esitaja singlite või parimate lugude kogumik. Levinud ingliskeelsed pealkirjad sellistele kogumikele on näiteks "Best Of" ja "Greatest Hits". --Tiuks 17. juuni 2008, kell 16:47 (UTC)

Artiklis "Muusikaalbum" on definitsioon "Albumi all mõistetakse muusikas muusikapalade kogumikku ...". Selle järgi on "kogumikalbum" siis "muusikapalade kogumiku kogumik"? See on ju tautoloogia. ÕS ütleb: "`album <2e: -i> ka: kogumikheliplaat, vastand singel." Nii et see mõiste ja definitsioon peaksid paika jääma. "Kogumikalbumi" asemele pakuksin "valikalbumit" (sinna alla käiksid "best of" ja "greatest hits" ehk rangema sõelaga valik) või "koondalbumit" (vanad lood korjatud ja enam-vähem valimatult uuesti avaldatud). Nende terminite häda on aga see, et neid pole varem eriti kasutatud. :) Kuriuss 5. august 2017, kell 15:50 (EEST)

Valikalbumit mu meelest just nimelt ammu nõukogude ajal aktiivsemalt kasutatigi, nüüdisajal kipub olema pigem unarsõna... - Melilac (arutelu) 12. september 2017, kell 22:24 (EEST)[vasta]