Arutelu:Klassikaline kitarr

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Palun artiklit täiendada. Eeskujuks võiks võtta inglise vikist Klassikaline kitarr.--Tiuks 30. november 2007, kell 20:32 (UTC)

Klassikaline kitarr on kitarri alaliik. Nimetatakse ka hispaania kitarriks. Tema iseärasuseks on nailonkeeled (enne selle leiutamist sooltest keeratud keeled), heli tekitamine küüne ja näpu utsa abil ja repertuaar. Ajalooliselt pärineb ta Hispaania vihuelast.
Tõstsin praegu siia (äkki sisaldab veel kasulikku infot), sest kirjutan artikli praktiliselt nullist uuesti. Adeliine 9. märts 2008, kell 19:19 (UTC)

kas ei peaks käesoleva artikli kirjutamise aegu silmas pidama ka artiklit kitarr. Üldine kitarri kirjeldus võiks kitarri artiklis olla ja klassikalise kitarriga seonduv siinses artiklis. Praegu kipuvad need kaks artiklit üksteist dubleerima ja kaob ära see uba, mis teeb ühest kitarrist klassikalise kitarri.--Hendrix 12. märts 2008, kell 05:35 (UTC)

see väide, et klassikalist kitarri iseloomustavad nailonist keeled, on minu arust kummaline. 4 sajandit tagasi päris kindlasti ei olnud nailonit olemas. Ja kas see metallkeeltega kuuekeelne kitarr, mida ma poisikesest peast plõnnisin, ei olnudki siis klassikaline kitarr...--Hendrix 12. märts 2008, kell 05:35 (UTC)

Kogu materjal on tõlgitud inglise vikist artiklist Classical guitar. Inglise vikis on samuti olemas eraldi artikkel ka kitarri jaoks üldiselt. Kui selleni jõuan, proovin selle ka ära tõlkida. Minu arvates on erinevate kitarride (klassikaline kitarr, elektrikitarr, folk-kitarr) mänguvõtted ja ehitus piisavalt erinevad, et neid võiks vastavates artiklites kirjeldada.
4 sajandit tagasi võib-olla tõesti ei olnud nailonit olemas. Aga artiklis on ju öeldud, et klassikaline kitarr on arenenud mitmete varasemate pillide toel. Ta ei olnudki 4 sajandit tagasi samasugune kui ta on praegu. Metallkeeltest rääkides, on olemas folk-kitarr, ma ei tea täpselt mis ta õige nimi on, aga ma olen kuulnud seda nii nimetatavat. Seda mängitakse hoopis teistsuguste võtetega kui klassikalist kitarri. Adeliine 12. märts 2008, kell 08:56 (UTC)
Klassikalise kitarri keeled on enamasti nailonist. Muusikaentsüklopeedias on lisatud, et neid pannakse kõlama enamasti küüne vasaku poolega, kuid mõni mängija eeslistab kasutada paremat küünepoolt. Kitarr on Hispaaniast pärit. Tänapäeva kitarr, mis tuli kasutusele 18. sajandil on 6 keelega. Ajalugu en:History of the classical guitar on tegelikult ju tavalise kitarri ajalugu. Inglise vikis kirjutatakse kitarri artiklis (en:Guitar) lühidalt kõikidest kitarridest aga klassikaline kitarr peaks olema meie tavaline kitarr. Inglastel on isegi eraldi kitarri portaal en:Portal:Classical guitar. --Tiuks 12. märts 2008, kell 11:21 (UTC)