Arutelu:Keemiline reaktsioon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Keemiline reaktsioon on protsess, mille käigus lõhutakse vanad sidemed vanade keemiliste ainete vahel ja moodustatakse uued.

Uued sidemed ei pruugi ju moodustuda. Keemiline reaktsioon peaks olema reaktsioon, mille käigus keemilised sidemed moodustatakse või lõhutakse. Siim 26. detsember 2005, kell 16.22 (UTC)

Jah, nii see ei kõlba muidugi... --Lulu 26. detsember 2005, kell 16.34 (UTC)
Keemiline reaktsioon - protsess, milles tekivad ja/või katkevad keemilised sidemed; seejuures muunduvad ühed ained (reaktsiooni lähteained) teisteks aineteks (reaktsiooni saadusteks). --kanakukk 16. jaanuar 2009, kell 19:50 (UTC).
Mis mõte on mehaanilisel kirjutamisel? Kui Sa seda võrdled olemasolevaga, siis näed, et siin on sama asi teises sõnastuses. Andres 16. jaanuar 2009, kell 20:26 (UTC)

Kui keemiline side katkeb, siis brutoreaktsiooni seisukohalt peab moodustuma uus side, kuna radikaalid ja ioonid (välja jättes juba enne reaktsiooni vesilahuses olevad ioonid) ei saa püsima jääda. Elvim 21. aprill 2009, kell 08:33 (UTC)


Keemiline reaktsioon võiks olla eristatud ka selle järgi, kas see on esile kutsutud inimese sihikindla tegevuse läbi, tahtlikult või toimub (on toimunud) iseeneslikult, looduslikult, spontaanselt. See viimane võib olla nii biokeemia, kui ka orgaanilise keemia valda kuuluv reaktsioon. Minu arvates oleks selline jaotus oluline. Nimelik (arutelu) 10. veebruar 2021, kell 22:55 (EET)[vasta]