Arutelu:Kaugtunnetus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kallid adminnid - viisin sisse 2 parandust. Esiteks programmist lahkunud isikud asutasid firma mis oli registreertud ja tegutses ametlikult aastani 2002 (võimalik et siiani) selle kohta on olemas USA Kaubanduskojas dokumendid ja teiseks Uri Geller võttis osa sellest programmist kui LKA seda juhtis ka selle kohta on USA Rahvusarhiivis dokumendid olemas. Saan aru et on soov hoida asi neutraalne kuid antud faktide kohta on olemas dokumentaalsed tõendid ja see et mina neid siin ja momendil ei suuda esitada ei muuda asja - tean kus neid vajadusel leida ja oskan inimesed sinna otsima saata --makruss 15:14, 13 august 2005 (UTC)

Siin ei ole küsimus neutraalsuses, vaid tõestatavuses. Põhimõtteliselt oleks hea, kui arhiiviviited oleksid esitatud (kui ei ole viiteid trükisõnas ega veebis). Asi on selles, et muidu võib ükskõik kes ükskõik mida kirjutada. Niikaua kui keegi neid väiteid ei vaidlusta, vähemalt mina neid ei puutu. Andres 15:52, 13 august 2005 (UTC)


Kui Sa oled saanud arhiividest andmeid, mis ei ole üldteada, siis soovitan märkida allikas nii täpselt kui võimalik ning öelda ka, mis seal täpselt kirjas on. Nii on teistel võimalik asja kontrollida. Andres 04:18, 14 august 2005 (UTC)

Kaugtunnetus (inglise keeles remote viewing) on esoteerikas isiku hüpoteetiline võime kehaliselt paigale jäädes liigutada oma teadvust (nn vaimusilma) ruumis ja/või ajas. Eesti keeles on samasuguse nähtuse kohta kasutusel ka sõna "selgeltnägemine".

Arvan, et siin pole põhjust mainida esoteerikat. See nähtus kuulub konkreetselt parapsühholoogia valdkonda.

Mis tähendab "liigutada oma teadvust"?

Minu meelest nimetatakse niisugust asja selgeltnägemiseks vähemalt oleviku puhul, võib-olla ka mineviku puhul, tuleviku puhul mitte. Andres 15:52, 13 august 2005 (UTC)


Selgeltnägemine on nähtus kus isikule saabub info tulevaste sündmuste kohta kas visuaalse, audio-visuaalse või mõne muu ärrituse kujul. Nagu automaat kirjutamine või lihtsalt inimene teab, et midagi toimub teatud kohas ja viisil nagu oleks ta asja kohta lugenud.

Kaugtunnetus on nähtus kus isiku teadvus viibib mingis aja ja/või ruuumipunktis ja isikul on võimalus vaadata ja osaleda sündmuste arengus. Põhiline vahe neil on nagu kui vaatad kodus istudes telekast kuidas näiteks Titanic uppub (selgeltnägemine ingl. keeles clearvoyance) - Kaugtunnetuse puhul on nagu oleksid ise Titanicul või siis nagu hõljuksid selle kohal. Midagi umbes nii. Mis puutub arhiiviviidetesse siis on lugu kahjuks selline, et osade asjade puhul saan anda kus arhiivis asjad asuvad teiste üksikute asjade puhul ka arhivaari ühiku nummeri. --makruss 16:15, 13 august 2005 (UTC) Andres - viisin sisse veel paar muudatust arvestades sinu ettepaenkuid --makruss 16:20, 13 august 2005 (UTC)

Kolmandas lõigus on kasutatud läbisegi sõnu "selgeltnägemine" ja "kaugtunnetus". Andres 17:45, 13 august 2005 (UTC)

Inglise viki artiklis on kaugtunnetus selgeltnägemise erijuht. Andres 17:58, 13 august 2005 (UTC)