Arutelu:Kardioloogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kardiovaskulaarne süsteem on laiem mõiste, kui kardioloogia. Kardioloog tegeleb südamega. Kardiovaskulaarse süsteemiga võib põhimõtteliselt antud määratluse järgi tegeleda iga arst. Inglise vikis on seletus hägune.


Laiemas mõttes hõlmab kardioloogia ka normaalse südame uurimist, ja mitte ainult inimesel. Andres 1. veebruar 2009, kell 15:38 (UTC)

Tahtsin sama öelda. Andres (arutelu) 10. november 2014, kell 13:33 (EET)[vasta]

südame haigus on kaks sõna siis, kui süda on haige. Küsimus on terminoloogias. Mis on haige - kaks sõna. Millega on tegemist - üks sõna. Südame haigus ja südamehaigus.--85.253.44.216 6. veebruar 2009, kell 18:39 (UTC)

Kas pole mitte nii, et haigus on ikka inimesel, mitte südamel? Andres 6. veebruar 2009, kell 21:42 (UTC)
Tere Andres ja 85.253.44.216!
Tõsiselt ka või uurimas kargioloogia südame haigust[küsitav], ma arvan et kardioloogia uuris kunagi südant ja peamiselt südamehaigusi - kui hästi tahta siis võime jätta varuna 'murtud südame', mida kardioloogidel käesoleva ajani diagnoosida ja ravida pole õnnestunud (mälu minu järgi)
aga artikkel vajaks pisut täiendamist, kunagised kardioloogide uuringud ja diagnoosid ei vasta tänapäevastele meetoditele ja klassifikatsioonidele aga see saab selgemaks inimeste mäluliinide ja patsiendi/patsientide haiguslugude ning tulevikus ja osalt ka nüüd digitaalse haiguslooga - minu emal näituseks diagnoositi lapsena kaasasündinud südamehaigus: südameklapi rike aga tänapäevane südame ultraheliuuring ei tuvastanud seda riket mitte...
ja peale selle on mitmeid diagnoosikoode mis justkui indikeeriksid südamehaigust, kuid inimesel sümptomid ja 'koodil' ravi puuduvad - üksnes üleravi ja ülediagnoos kui kardioloogidel 'täiega möllata lastagi'...
Mariina 10. november 2014, kell 18:30 (EET) alias Простота