Arutelu:Kain

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Võiks täpsemalt kirjutada, millistel apokrüüfidel informatsioon Kaini elu kohta pärineb. Ja kui palju tema linnas elanikke oli. Andres 31. jaanuar 2006, kell 17.42 (UTC)

Täiendan lähemal ajal. Aga linna elanike arvu kohta ei oska ma küll midagi öelda (Piibli ja apokrüüfide kirjutamise ajal ei olnud statistika väga arenenud).

Küsin sellepärast, et imestan, kuidas toonase napi rahvastiku juures mõni asula võis linna mõõdu välja anda. Andres 1. veebruar 2006, kell 08.36 (UTC)

Piiblis (1 Mo. 4, 17) on öeldud nii: Ja Kain sai ühte oma naisega, kes jäi lapseootele ja tõi ilmale Hanoki; ja ta ehitas ühe linna ning nimetas selle linna oma poja Hanoki nime järgi.

Seda kõnesolevat apokrüüfi tean vaid inglisekeelse teksti ja nime järgi (Book of Jubilees), kuid ma ei tea, mis on selle adekvaatne tõlge eesti keelde. Võiks olla Juubelite raamat, kuid kardan mingi anglitsismiga vahele jääda. (Üks idiootlikumaid tõlkeid inglise keelest on minu arust mosaiikne seadus - kes viitsib, võib sõnastikust järgi vaadata, mida tähendab Mosaic Law tegelikult...). Nõuanded on oodatud!

Kategooria "Taimetoitlased"?--Morel (arutelu) 22. juuni 2012, kell 14:32 (EEST)[vasta]

Arvan, et see on ainult oletus; seda pole Piiblis otseselt öeldud. Andres (arutelu) 29. juuni 2012, kell 01:47 (EEST)[vasta]