Arutelu:Käru valla lipp

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikli tekstiks?[muuda lähteteksti]

"Käru valla lipp koosneb kahest osast. Lipu laiuse ja pikkuse suhe on 1:2. Lipu vardapoolne 1/2 pikkune osa koosneb kollasest taustast, millel kujutatud sinises värvis poolt ratast. Lipu teine, 1/2 -pikkune osa, koosneb sinisest taustast, millel kujutatud teine pool ratast kollases värvitoonis."

-- Käru valla põhimäärus-est (25.03.2003) (NB.: MS Wordi formaadis; HTML versioon Googlist)

"Valla lipuks on täisnurkne riidekangas, mille laiuse ja pikkuse suhe on 7 : 11 ühikut ja normaalsuurus 105 x 165 cm. Lipp on pikuti poolitatud: vardapoolne osa sinine, lehviv osa kollane. Lipul on vastandvärvides kaheksakodaraline ratas."

-- Riigikantselei kirjeldus

Välislingid[muuda lähteteksti]


Mis teksti nüüd uskuda? ja kas neid Riigikantselei ja valdade põhimääruste tekste võib üks-ühele siia kopeerida? --TarmoK 14:10, 23 Mar 2005 (UTC)

Esiteks, nende kahe teksti vahel ei ole vastuolu (ei, siiski, vastuolu on pikkuse ja laiuse suhte osas), vaid nad täiendavad teineteist. Minu meelest võib mõlemat vabalt kasutada, kuid neist tuleb kokku monteerida tekst, kus mõlemas tekstis sisalduv info oleks täielikult olemas. Vastuolulise osa puhul tuleb öelda, et ühe allika järgi nii, teise järgi naa. Muidugi võib ka olla, et üjs neist eksib või on vananenud. Seda võiks järele küsida. Andres 14:49, 23 Mar 2005 (UTC)
Tegelikult on ka teine vastuolu:
Riigikantselei: "...vardapoolne osa sinine, lehviv osa kollane..."
Valla pöhimäärus: "Lipu vardapoolne 1/2 pikkune osa koosneb kollasest taustast, ... Lipu teine, 1/2 -pikkune osa, koosneb sinisest taustast.."
Arvatavasti on Riigikantselei oma vananenud (taustal kõlab usalduse murenemise hääli), kui seal loeb kuupäevades 1992 ja 1999. Valla kodulehel on nagu kombinatsioon neist kahest kirjeldusest veel kõige tipuks :o) Ju vist on kõikse parem võtta see tekst sealt põhjaks.
Andres, ja ka teised asjaga rohkem kursis, kui vabalt neid allikaid võib kasutada, mul endal on tunne (ilma ühegi konkreetse allikata) et kuna need on ametlikud tekstid siis neid võib vabalt kopeerida siia, pannes sulgudesse vaid viite(?).
Arvan ka, et võib. Mina isiklikult kasutaksin neid toimetatud kujul ning lisaksin allika (dokumendi rekvisiidid). Andres 15:52, 23 Mar 2005 (UTC)
ja teine küsimus, mis mind tegelikult palju rohkem huvitab, kas kusagil on olemas ka korralikke (maakondade, linnade, valdade) lippude ja vappide graafilisi juhiseid (jooniseid)? Siis selliseid mille järgi võiks huviline ise joonistada lipu ja vapi oma käega valmis ( a la siinsel juhul "ratta läbi mõõt, kodara paksus, värvide PANTONE numbrid jne."). (näiteks nagu EL lippul) Pregugi vaadates näiteks neid Käru valla omi on lipp ühe kollasega ja vapp teisega. --TarmoK 15:42, 23 Mar 2005 (UTC)