Arutelu:John McTaggart Ellis McTaggart

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Huvitav, et ees- ja perekonnanimi on sama.

"McTaggart väitis, et ükski täielik ajateooria ei saa läbi ilma aja a-seeriata, kuid see sisaldab endas vastuolu." Kas sõna see viitab McTaggarti väitele, ajateooriale või ajale? --Heiki e 07:31, 10 august 2005 (UTC)

Aitäh märkuse eest, täpsustasin sõnastust. Aja a-seeria sisaldab endas Mc-Taggarti järgi vastuolu. Milles see vastuolu seisneb, sellest on kavas kirjutada artiklis The Unreality of Time. Andres 07:47, 10 august 2005 (UTC)

Sellega seoses: kas arvad (ja mida arvate ka ülejäänud), et kas on mõttekas tekitada tekstide kohta artikleid? Mõne puhul kindlasti (piibel). Ma mõtlen ise just õigustekste, näiteks Kübassaare maastikukaitseala kaitse-eeskirja kohta ei ole mõtet, põhiseaduse ja Inimõiguste Ülddeklaratsiooni kohta on, sest neil on taga ajalooline, poliitiline jne taust, mis on selle konkreetse dokumendiga seotud. Lihtsalt on rohkem kirjutada kui alliktekst ise lõigata-kleepida-kastreerida. Mõningatel juhtudel tundub olevat mõttekas autori all tema teostes esitatud ideed kokku võtta.

Aga lõppkokkuvõttes taandub see vist ikkagi sellele, palju teema kohta kirjutajal aega on. --Heiki e 08:03, 10 august 2005 (UTC)

Jagan Sinu üldisi seisukohti. Leian, et paljudel juhtudel (näiteks filosoofiliste tekstide puhul) on otstarbekas integreerida teksti tõlge või kokkuvõte Vikipeediasse (koos linkidega). Andres 08:23, 10 august 2005 (UTC)