Arutelu:Jean-Paul Marat

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Esitus ei ole piisavalt neutraalne. Andres 20. veebruar 2007, kell 16:18 (UTC)

See on küll väga tagasihoidlik hinnang, Andres. Lihtsas eesti keeles öeldes ei kõlba see artikkel sellisel kujul kassi saba alla ka mitte! -- Toomas 20. veebruar 2007, kell 17:25 (UTC)

Selle "meeste kalsoonede vabriku" all on vist mõeldud Tallinnas töötanud Trikotaažitootmiskoondist "Marat". Seal ei valmistatud kaugeltki ainult meeste aluspükse. Andres 20. veebruar 2007, kell 16:20 (UTC)

Tsitaadid raamatust 21 maailmakuulsat mässajat (muide, raamatu autor ei ole Jüri Lina):

Just tema avaldustes võis alatihti kohata sõnu "meil läheb kõige rohkem vaja võllast ja kirvest". Sellega nõudis ta verd, verd, verd. Talle tundus, et ainult vaenlaste hävitamine võimaldab kehtestada riigis revolutsioonilise korra. Ainult hukkamised, surm, veri ja õudus.

Palju meelehärmi põhjustas talle ta välimus, mis tema kaasaegsete kirjelduste järgi oli lausa eemaletõukav, koguni vastik, ja ta käis riides nagu kerjus. Iseloom oli aga tal lausa väljakannatamatu – kõrk ja upsakas, kadestas ta teisi, nõudes tähelepanu vaid endale.

Nad mõistsid kohe, et ta on samasugune nagu nemad, üks nende sest. Ta on oma. Käib räbalates, pesemata, sageli habetunud, ümber pea luitunud, igavesti määrdunud side.

Ta hakkas prepareerima surnud inimesi. See tegevus köitis teda sedavõrd ja oli nii hingelähedane, et osa laipadest vedas ta endale koguni koju. Ja seal, otse laua peal, ta neid ka lahkas.

Temast sai praktiseeriv arst, ehk küll mitte vastava õppeasutuse lõpetanud tõeline professionaal, vaid praktik, kes oli tulnud meditsiini nii-öelda väljastpoolt.

Väljaandjad ja toimetajad ei tahtnud tema käsikirju enam vastu võtta. ... Selleks, et tema kahjuks suures osas üliigavaid kirjutisi kas või ainult lehitseda, ei jätkunud toimetajatel lihtsalt jõudu, rääkimata nende läbilugemisest.

Marat kirjutas innukalt kõik üles. Ta nõudis aina uusi nimesid aadresse... Et giljotiinil oleks jälle tööd! Ta justkui nautis eelseisvaid hukkamisi.

Selles artiklis võib ju kõik õige olla, aga esitus peaks olema nii detailne, et poleks tarvis üldsõnalisi hinnanguid ja väiteid, mida ei saa otseselt tõendada. Andres 22. veebruar 2007, kell 12:28 (UTC)

"1969. aastal Tallinnas Tartu maanteel tööd alustanud trikotaaživabrik." Minu meelest tegutses trikotaaživabrik ka varem, kuid kusagil mujal. 1969. aastal alustati tööd Tartu maanteel asunud vabrikuhoones. Velirand (arutelu) 26. detsember 2016, kell 17:55 (EET)[vasta]


valiti Marat sinna erakonna Mägi nimekirjas

Kahtlen selles. Andres (arutelu) 27. detsember 2016, kell 00:20 (EET)[vasta]

Aastatel 1790–1792 elas ta Suurbritannias

Mina saan nii aru, et ta varjas end selle aja jooksul kahel korral Inglismaal. Praegune sõnastus tundub eksitav. Andres (arutelu) 27. detsember 2016, kell 00:23 (EET)[vasta]

Praegune artikli viimane lause Tänapäeval asub seal samanimeline ööklubi. ei puutu minu arvates küll entsüklopeedilisse teksti. (Äkki räägime siis ka Marati peatusest Tallinnas, Kopli trammide lõpuosas?) Minu arvates tuleks viimane lause kui ebaoluline, kustutada. --Nimelik (arutelu) 22. november 2022, kell 18:43 (EET)[vasta]