Arutelu:Jõesäng

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu arvates igas jõesängis ei voola alati vesi. Näiteks kõrbejõed. Valju 6. november 2006, kell 22:06 (UTC) Mõni jõgi võib ka põhjani külmuda. Valju 6. november 2006, kell 22:11 (UTC)


Austraalias kriigiks.

Minu meelest oleks parem creek inglise keeles kirjutada. Siim 6. november 2006, kell 22:16 (UTC)

Creek — oja, jõesuue, kitsas laht. Austraalias võib samal sõnal olla veidi teine tähendus. Võib olla pole mõtet üldse creek'i mainida. Valju 6. november 2006, kell 22:26 (UTC)
Võiks välja võtta. Siim 6. november 2006, kell 22:27 (UTC)
ÕS-is on antud sõnale "kriik" selline seletus: kuival ajal ärakuivav jõeke (Austraalias ja USAs). EKSS-is "kuival ajal ärakuivav jõeke Austraalias ja USA edelaosas". Vadi on ÕS-is defineeritud nii: "kuiv, paduvihma järel veega täituv org Põhja-Aafrikas ja Araabia poolsaarel". ENE 1. väljaandes on artikkel "kriik": (ingl. creek), kuiv jõesäng või ajutise vooluga jõgi Austraalias. Artiklis "vadi" on kirjutatud: "(ar.), kuiv või ajutise veevooluga org Põhja-Aafrika ja Araabia poolsaare kõrbealadel. V-sid peetakse pleistotseenis niiske kliima ajal voolanud jõgede jäänukorgudeks."
Kokkuvõttes: sõna "kriik" on eesti keeles olemas ja ma ei näe mingit põhjust selle väljajätmiseks. Kas maateaduste seisukohast vadil ja kriigil mingit olulist vahet on, selle üle ma ei oska otsustada. Arvan siiski, et artikkel Kriik võiks ikkagi olema olla, isegi kui ta peaks olema lühike. Andres 7. november 2006, kell 09:11 (UTC)