Arutelu:Jóhanna Sigurðardóttir

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
See artikkel pakub huvi Vikiprojektile LGBT, mille eesmärgiks on täiustada LGBT temaatilisi artikleid.

Võiks mainida ka, et she also became the world's first openly gay head of government of the modern era.--WooteleF 10. veebruar 2009, kell 09:06 (UTC)

No see eelmine variant oli ikka ülikummaline. Ma nüüd panin midagi, aga see "avalikult" kõlab ka imelikult. Aga parandage. Ma vist ei saa alati aru, miks on oluline "esimene neeger, naine, gei, vasakukäeline" jne. --Epp 10. veebruar 2009, kell 09:45 (UTC)
Rahvale läheb peale siuke värk.--WooteleF 10. veebruar 2009, kell 09:55 (UTC)
Ma tean jah. :-). Eriti Ameerikas, see on täitsa uskumatu, mille kohta nemad statistikat teevad, nt ameerika jalgpallis; iga mängija on millegi poolest esimene või parim. Ja leidub hulle, kes seda pähe õpivad. --Epp 10. veebruar 2009, kell 10:02 (UTC)
Muutsin varjamatult->avalikult. Minu arvates sõna "varjamatult" seob seksuaalse orientatsiooni varjamise, peitmise ja salatsemisega. Leian, et orientatsiooni peaks käsitlema võimalikult neutraalselt ja laetud tähendusteta. Parem variant minu hinnangul on "avalikustama", kuna sellel sõnal puudub sarnane seos.--Taavik27 (arutelu) 15. juuni 2017, kell 22:49 (EEST)[vasta]

Artiklis ei ole midagi allikat. 85.77.114.175 29. juuni 2011, kell 16:41 (EEST)[vasta]


LGBT peaminister

Minu meelest pole see keeleliselt sobiv. Andres (arutelu) 25. august 2017, kell 13:22 (EEST)[vasta]
LGBT-kogukonda kuuluv peaminister? Kõlab ka veidralt. "Lesbist peaminister" on liiga kitsas, samuti "homoseksuaalne peaminister" (mõlemad muidugi korrektsed, eelistama aga peaks sõnu gei ja lesbi). Inglise keelses variandis on kasutatud tema puhul "lesbist peaminister" ja Elio Di Rupo, Xavier Bettel ja Leo Varadkar'i puhul "geist peaminister". Ana Brnabić'u puhul on kasutatud aga "LGBT peaminister". Muidugi võiks välja tuua, et ta on teine "lesbist peaminister", aga selle niigi väikese nimekirja kaheks löömine on asjatu. "Homoseksuaalne" ei sobi juhul, kui mõne riigi etteotsa peaks saama biseksuaalne valitsusjuht. Siis oleme me sama jama ees, et kuidas sõnastada. Mina leian, et kõige korrektsem oleks kasutada lühendit LGBT, mis hõlmab kõiki seksuaal- ja soovähemusi. "LGBT-st peaminister"?--Taavik27 (arutelu) 25. august 2017, kell 13:53 (EEST)[vasta]