Arutelu:Järgur

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siia ei viita midagi. Andres 12. juuli 2008, kell 08:58 (UTC)

Kas ei oleks sobilikum, kui see artikkel oleks nime all "Repiiter"? Ivo 26. veebruar 2011, kell 21:55 (EET)[vasta]
Seda ma ei tea, aga EKSS-is on sõna "repiiter" teise tähendusega. Andres 27. veebruar 2011, kell 14:13 (EET)[vasta]

Noh selle lehe pealkiri on lausa võllanali, otse vene keelest tõlgitud! Järgurid on pigem olemas elektroonika loogikaskeemide maailmas, siia selline termin kohe kuidagi ei sobi. Tõesti, repiiter on laiem mõiste, mis ei hõlma mitte ainult raadioasjandust, kuid kui raadioasjanduset jutt, siis võiks siia sobida mõiste 'raadiorepiiter'. Kasutaja, 26. detsember 2017, kell 29:10 (EEST)

Siin kasutatakse raadio kontekstis sõna "järgur", siin on ka seda sõna kasutatud.
Sõna "raadiorepiiter" esineb siin, ma ei tea, kas samas tähenduses. Andres (arutelu) 27. detsember 2017, kell 12:32 (EET)[vasta]

Muidugi on siin tegelikult mõtlemise koht, ilmselt püüti algselt sellel lehel kirjeldada 'telekommunikatsiooni repiiter'it, mis on selles valdkonnas jah laiem mõiste, kuid kirjeldatud oli tegelikult raadioretranslaatorit. Vikis on eraldi lehekülg 'Radio repeater' täiesti olemas, kuid põhimõtteliselt kehtib repiiteri toimimisviis ikka ühte moodi. Eestikeelsetes teatmikes (suhteliselt vanades) ei leidu tõesti raadiokommunikatsiooni repiiteri kirjeldust, metallurgia-alane mõiste 'repiiter' on siiki jah olemas. Kasutaja, 27. oktoober 2017, kell 16:10 (EEST)