Arutelu:Infrapunakiirgus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu arvates peaks selle artikli pealkiri olema infrapunakiirgus Siim 10:41, 26 Aug 2004 (UTC)

Infrared dog[muuda lähteteksti]

This image was added to Wikimedia Commons

Image of a small dog taken in mid-infrared ("thermal") light (false color)

commons-is on mitme asja all[muuda lähteteksti]

Maa soojuskiirgus[muuda lähteteksti]

Infrapunakiirgusena lahkub planeedilt (Maalt) kogu neeldunud päikesekiirguse energia. andresk 6. november 2007, kell 09:02 (UTC)

Kas sa mõtled midagi sellist: Energy Interactions with the Atmosphere and at the Surface ? suwa 6. november 2007, kell 09:10 (UTC)

Midagi niisugust jah. Praegu jääb artiklist mulje, et infrapunakiirgus on midagi tehislikku, mida tekitatakse, selleks et kasutada. Aga infrapunakiirgus on alati ja igal pool olemas - kõik 0°K kõrgemal temperatuuril kehad ja keskkonnad kiirgavad infrapunakiirgust vastavalt Kirchhoffi seadusele.andresk 7. november 2007, kell 07:10 (UTC)

Pakun selle artikli alguseks - lõigu "Kiirgusspektri infrapunaosal on palju tehnoloogilisi kasutusvõimalusi. ..." ette:

Infrapunakiirgus ehk soojuskiirgus on elektromagnetkiirgus, mille lainepikkus on suurem kui nähtaval valgusel ja väiksem kui raadiolainetel. Nimi tähendab „allpool punast" (ladina keelest infra = all), sest infrapunase kiirguse sagedus on väiksem kui punasel valgusel. Infrapunakiirguse lainepikkused on ligikaudu vahemikus 750 nm kuni 1 mm, infrapunakiirgus ei ole inimsilmale vahetult nähtav. andresk 17. november 2007, kell 15:29 (UTC)