Arutelu:Ibrāhīm ibn Ya‘qūb

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ehk peaks pealkirjas sisalduma traditsiooniline täisnimi, koos at-Tartushiga? Jah, teistes wikides ei ole, ma pidin seal enne mitu korda teksti läbi lugema, et aru saada, et tõesti räägitakse samast mehes. Paistab, et Kesk-Euroopa ajaloost rääkides öeldakse tema kohta Ibrahim ibn Yaqub, kuid Põhjamaade ajaloost rääkides öeldakse At-Tartushi (jt taolised nimekujud). Tiina357 14. oktoober 2006, kell 12:17 (UTC)

Võib-olla. Seda saab veel vajaduse korral ümber teha. Konks on aga selles, et a-ga nimekuju on vaieldav ja tõenäoliselt väär. Asi nõuab veel uurimist. Igatahes tuleb teistelt nimekujudelt teha ümbersuunamised ning selles artiklis anda ülevaade erinevatest nimekujudest.
Uurijate arvamused selle mehe kohta on lahku läinud, mistõttu artiklit on keeruline kirjutada. Andres 14. oktoober 2006, kell 12:40 (UTC)
Kas sa mõtled, et peaks olema Turtushi? Otsing selle nimega annab hoopis teise(d) tegelase(d), Tartushi nime all tuntakse samuti ka kedagi teist. Ehk võiks artikli pealkiri jääda samaks (jube tüütu oleks ka pikema nimega linke teha, kui vaja peaks minema), aga avalauses öelda nime pikem variant. Tiina357 14. oktoober 2006, kell 12:51 (UTC)
Panen 'tagavaraks' siia ühe allika: H. Birkeland 'Nordens historie i middelalder etter arabiske kilder', kogumikus 'Norske Videnskabs-Akademiets Skrifter, II Hist. philol. Klasse, 2, Oslo 1954. Tiina357 14. oktoober 2006, kell 12:51 (UTC)
Jah, mõlema nimega on ka teisi tegelasi. Eks ma uurin edasi, mul on see artikkel praegu pooleli. Andres 14. oktoober 2006, kell 13:15 (UTC)