Arutelu:IPA

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ma kahtlustan, et IPA on lyhend veel paljude muude asjade jaoks. Foneetika koha pealt ma nyy enam ei mäleta, aga ega IPA polnud juhtumisi International Phonetics Association, mis selle alfabeedi kehtestas? --Oop 10:08, 29 Jan 2005 (UTC)

Oli küll. Selle artikliga siin sai alustatud põhjusel, et vikisõnaraamatus võiks aegajalt pisut IPA tähestikku pruukida, mis eeldab, et seda ka kusagil kirjeldatakse. Käesolev võib täpsustuslehekülg olla, linkimise siia lahendan praegu malli abil. Saab vajadusel hõlpsasti muuta. Võibolla peaks selle kirjatüki siiski eraldi ka sõnaraamatusse panema.

Siis pigem umbes nii, et "IPA on Rahvusvaheline Foneetika Assotsiatsioon (International ...), asutatud 19xx... . IPA transkriptsiooniks nimetatakse IPA poolt 19xx vastuvõetud foneetilist transkriptsiooni, mille ylesandeks on...", oo mu Anonyymseks Jääda Sooviv Kaasvestleja (edaspidi AJSKv). --Oop 08:55, 1 Feb 2005 (UTC)

Selles seoses tähendab IPA "International Phonetic Alphabet".
IPA on veel Rahvusvaheline Politseiassotsiatsioon ja kaablifirma ja rahvusvaheliselt unifitseeritud punktloendusmeetod ja Institute of Practitioners in Advertising ja uus ühinemiseelne rahastamisvahend ja Institute of Public Administration ja isopropüülalkohol Institute of Public Affairs. Aga kõige tähtsam tähendus on ikkagi "International Phonetic Alphabet" (häälduskiri). Andres 22:02, 2 Feb 2005 (UTC)