Arutelu:Huroni järv

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sissevoolav jõgi on meil praegu pealkirja all Saint Mary. Aga ma ei ole üldse kindel, et see on õige nimi. Andres 13:14, 25 Aug 2004 (UTC)

Jõe nimi inglise keeles on 'St. Marys River' (allikas: National Geographic Soc. Suure järvistu kaart aastast 1987) - Urmas 13:21, 25 Aug 2004 (UTC)
ENE 1. väljaanne nimetab seda ka Saint Mary jõeks. Inglise keeles on see St. (Saint) Marys River, kasutatakse ka vormi St. (Saint) Mary's River. USA-s on veel kolm samanimelist jõge. On ka mitu jõge nimega St. Mary River. On ka mitmeid asulaid nimega St. Marys ja St. Mary.
Esimene küsimus: mis selle jõe nimi eesti keeles on?
Teine küsimus: kuidas me teda teistest samanimelistest jõgedest eristame? Andres 13:49, 25 Aug 2004 (UTC)
Esimene küsimus on minu arvates vastatud. Minu arvates pole põhjust ENE-s toodud nimekuju muuta. Mis puutub muid ingliskeelseid nimekujusid, siis peaks Rahvuslik Geograafiaühing olema piisavalt autoriteetne nimekuju esitav allikas.
Teistest samanimelistest eristada peaks olema mitte väga keeruline - täpsustuslehekülje abil. See konkreetne jõgi võiks olla "Saint Mary jõgi (Suur järvistu)". Sulgudesse võiks panna jõe nime mille valglasse need jõed kuuluvad (või siis järvistu) või Kanadas näiteks provintsi nime. - Urmas 14:06, 25 Aug 2004 (UTC)